BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYerli turiste destek talebi: Tatil şartları kolaylaştırılmalı----

Yerli turiste destek talebi: Tatil şartları kolaylaştırılmalı

Yerli turiste destek talebi: Tatil şartları kolaylaştırılmalı
20 Nisan 2024 - 14:20 www.finansgundem.com

TESK Başkanı Palandöken, insanların yaşadığı ülkede tatil yapmasının şartları kolaylaştırılmalı diyerek, yerli turiste destek talep etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iç turizmde yerli turistin teşvik mekanizmaları ve promosyonlarla desteklenmesini istedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada; coğrafi konumu, doğal turizm kaynakları, köklü tarihsel geçmişi ve geniş mutfağıyla Türkiye'nin turizm cenneti olduğuna işaret etti.

Türkiye'yi geçen yıl 56,7 milyon turistin tercih ettiğini ve turizm gelirinin 54,3 milyar dolar olduğunu anımsatan Palandöken, Türkiye'nin turizmdeki payının artırılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, ülkenin turizm gelirleri artırılırken yerli turistin de yabancı ülkelere kaptırılmaması gerektiğini belirterek, 2023'te ülkeden çıkan ziyaretçi sayısının bir önceki yıla göre yüzde 11,1 artarak 57,7 milyon olduğuna dikkati çekti.

Yüksek döviz kuruna rağmen yurt dışında tatil yapmanın yurt içindeki "her şey dahil" konseptli tatilden daha uyguna gelmeye başladığına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Son dönemde otel fiyatları yükseldi. Yerli turistin bu ücretlerle yurt içinde seyahat edebilmesi mümkün değil. Dolayısıyla bir taraftan 'döviz girdimiz artsın, turist kazanalım' derken diğer taraftan da yerli turisti kaybetmeyelim. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım. İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapmasının şartları kolaylaştırılmalı."

Yerli turistler 114 milyar lira seyahat harcaması yaptı

 

Yerli turist ikinci çeyrekte 47.8 milyar lira harcadı

 

Turizmde 2024 hedefi: 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir

 

Lüks turizminde para mevzu değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)