BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Varlık Barışı’nda son iki ay----

Yeni Varlık Barışı’nda son iki ay

Yeni Varlık Barışı’nda son iki ay
23 Mayıs 2013 - 08:14 www.finansgundem.com

Varlık Barışı’nı düzenleyen tasarı önceki akşam TBMM’de kabul edildi

Yasa mükelleflere, yurt içi ve yurt dışında bulunan döviz, hisse senedi, altın veya gayrimenkul gibi varlıklarını beyan etmeleri için 31 Temmuz’a kadar süre tanıyor.
Varlık Barışı ve sosyal güvenlikte yeni düzenlemeleri de içeren yasa Meclis’ten geçti. Varlık Barışı ile yurt dışındaki para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer varlıkların Türk ekonomisine kazandırılması ve kaynakların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Yasaya göre, gerçek veya tüzel kişilerce 15 Nisan 2013 itibariyle sahip olunan yurt dışındaki para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile varlığı kanaat verici bir belgeyle ispat edilen taşınmazlar, 31 Temmuz 2013’e kadar TL cinsinden rayiç bedelle, bankalara veya aracı kurumlara bildirilecek ya da vergi dairelerine beyan edilecek.
Yüzde 2 vergilendirme
Bu kıymetler, beyan tarihini takip eden ay sonuna kadar kanuni defterlere kaydedilecek. Vergi daielerine beyan edilen varlıklar değeri üzerinden yüzde 2 oranında vergilendirilecek ve bu vergilendirmenin yapıldığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenecek. 2008 yılındaki Varlık Barışı’nda yurt içi varlıklar için yüzde 5, yurt dışı varlıklar için yüzde 2 vergi alınmıştı. Bu tasarıda, yurt içi varlıklar için herhangi bir düzenleme yapılmadı. Kanuna göre, banka ve aracı kurumlar, bildirimi izleyen ayın 15. günü akşamına kadar vergi sorumlusu sıfatıyla bağlı bulunduğu vergi dairesine beyanda bulunacak ve aynı sürede ödeyecek. Varlıklar hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatına tabi tutulmayacak.
Herkese sağlık sigortası geldi
Kanuna göre, gelir tespiti yapılmaksızın bakmakla yükümlü olduğu kişi bulunmayanlar ile anne-babası olmayan 18 yaşından küçük Türk vatandaşları genel sağlık sigortalısı olacak.
- Türkiye’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, kayıt tarihinden itibaren 6 ay içinde talep ederse genel sağlık sigortası kapsamına alınacak.
- Sözleşmeli özel sağlık hizmeti sunucuları ve vakıf üniversitesi hastaneleri, daha fazla ek ücret alabilecek.
- Üniversite hastanelerinde mesai saati dışında sağlık hizmeti sunan öğretim üyesine ilave ücret ödenecek.
- Türkiye’den yurt dışına götürülen sigortalılar için ödenecek primin işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutarı, Hazine karşılayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)