BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeme içmeden sonra şimdi hedef...----

Yeme içmeden sonra şimdi hedef...

Yeme içmeden sonra şimdi hedef...
09 Nisan 2013 - 16:23 www.finansgundem.com

Doğuş Grubu, TUV SUD ile ikinci el otobillere aracın durumunu gösteren sertifika verecek.

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, ikinci el araçlara sertifikasyon verecek bir şirket yatırımına hazırlanıyor. Şahenk'in bu projedeki ortağı TUV Turk araç muayene istasyonlarındaki ortağı Alman TÜV SÜD olacak. Ortaklar, eşit ortaklık prensipleri çerçevesinde mobility alanında sertifikasyon faaliyeti gösterecek.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in son yatırımı bir süredir hızlandığı yeme-içme sektöründen değil.
Şahenk'in yeni projesi kapsamında uluslararası standartlardaki cihazlarla kontroller sonucunda araçlara hem yürüyen aksam, hem de motor durumlarını gösteren bir sertifika verilecek.
Bu sayede ikinci el araçların alım–satımı sırasında, alıcılar, aracın durumu hakkında güvenilir, belli kriterlere göre sınıflandırılmış bir sertikayı görüp karar verebilecekler. Satıcılar ise sertifikaya göre iyi durumda olan araçları için değerlemeyi bu doğrultuda yapabilecekler.
Sertifika, aracın kaza ve boya durumu ile genel yürüyen aksamının durumu hakkında bilgi verir nitelikte olacak. Bu sayede, kurumsal bir araç durum tespiti, hem alıcı hem de Satıcı tarafında güven verir sekilde yapılmış olacak.
İkinci hedef: Ehliyet
Doğuş Holding'den The Wall Street Journal Türkiye'ye yapılan açıklamaya göre ortaklar bu projenin yanısıra, sertifikasyon konusunda ortak şirketin ileride baska projeleri de hayata geçirmesi planlanıyor. Örneğin ehliyet sınavları.
TÜV SÜD, Almanya'nın önde gelen eyaletlerinde halihazırda ehliyet sınavı düzenliyor. Bu çerçevede Almanya'nın belli bölgelerinde TÜV SÜD'un ehliyet sınavı metodolojisi genel kabul görmüş bir standart halini almış durumda.
Holding yetkilileri, "İleride Turkiye'de ehliyet sınavlarının özellikle daha detaylı sürüş testlerini gerektirir sekilde yapılandırılması söz konusu olursa, TÜV SÜD'un Almanya'daki metodolojisini kullanır şekilde TÜV SÜD –Doğuş ortaklığı bu süreçte görev alabilir." diyor. Şahenk, son dönemlerde özellikle yeme-içme sektöründeki yatırımlarıyla öne çıkıyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)