BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: Küresel ekonomi dirençli olmaya devam ediyor----

Yellen: Küresel ekonomi dirençli olmaya devam ediyor

Yellen: Küresel ekonomi dirençli olmaya devam ediyor
27 Şubat 2024 - 07:56 www.finansgundem.com

Yellen, basın toplantısının metininde "İleriye dönük olarak, küresel görünümün karşı karşıya olduğu risklerin bilincindeyiz ve bazı ülkelerdeki ekonomik zorlukları izlemeye devam ediyoruz, ancak küresel ekonomi dirençli olmaya devam ediyor" denildi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, güçlü ABD ekonomik büyümesinin beklenenden daha iyi bir küresel büyümenin "temel itici gücü" olduğunu söyleyecek.

Yellen'in G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları zirvesi için gittiği Sao Paulo'da bugün düzenleyeceği basın toplantısının metni gazetecilere dağıtıldı. Dağıtılan mente göre Yellen, IMF ve diğer tahmincilerin 2023 yılında küresel ekonomide geniş tabanlı bir yavaşlama öngördüklerini ancak bunun gerçekleşmediğini vurgulayacak.

Yellen, bunun yerine büyümenin %3,1 ile beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini ve enflasyonun düştüğünü, ekonomilerin yaklaşık %80'inde fiyatların bu yıl da düşmeye devam etmesinin beklendiğini vurgulayacak.

Yellen, "İleriye dönük olarak, küresel görünümün karşı karşıya olduğu risklerin bilincindeyiz ve bazı ülkelerdeki ekonomik zorlukları dikkatle izlemeye devam ediyoruz, ancak küresel ekonomi dirençli olmaya devam ediyor" ifadelerini kullanacak.

Yellen, ABD'nin ekonomik gücünün küresel büyümeyi desteklediğini, Biden yönetiminin KOVID-19 salgınından etkilenen işletmeleri destekleyen politikaları ve yerli üretim, temiz enerji ve altyapıya yapılan yatırımlarla beslendiğini söyleyecek.

ABD enflasyonunun da zirve noktasından önemli ölçüde gerilediğini ve ABD işgücü piyasasının tarihsel olarak güçlü olduğunu anlatacak olan Yellen, ana yaş işgücünün pandemi öncesi seviyesinin üzerinde ve işsizlik oranının tarihi düşük seviyelere yakın olduğunu ifade edecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Enflasyonu düşürme noktasında ilerleme var

 

Yellen, ticari gayrimenkul konusunda endişeli

 

Yellen: Amerikalılar enflasyonun kontrol altında olduğuna inanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)