BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılara Borsa İstanbul cevabı----

Yatırımcılara Borsa İstanbul cevabı

Yatırımcılara Borsa İstanbul cevabı
31 Mart 2013 - 14:03 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul’a yönelik ilginin çok olduğunu söyleyen Bakan Şimşek yabancılara mesaj gönderdi

  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul'un yeniden yapılandırıldığını belirterek, "Ortaklık için erken. Mutlaka ilgilenen çok da biz henüz sürecin başındayız" dedi.
 Şimşek, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu "Uludağ Ekonomi Zirvesi"nde açıklamalarda bulundu.
 Türkiye'deki altyapı yatırımlarına ilişkin bilgi verdiği İngiltere'deki yatırımcıların Türkiye ile ilgili somut projelerinin olup olmadığına ilişkin soruya Şimşek, İngiltere'de çok değişik kesimlerle bir araya geldiklerini hatırlatarak, "Fon yöneticileriyle bir araya geldik. Onlar zaten Türkiye'yi yakından takip ediyorlar. Türkiye'ye zaten ciddi anlamda yatırım söz konusu. Bu da esas olarak bu fonlar aracılığıyla oluyor" diye konuştu.
 Şimşek, şirketlerle ortaklık kuran yatırımcılarla da bir araya geldiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
 "Onların da yoğun bir ilgisi söz konusu. Zaten son yıllarda epey birleşmeler, satın almaların olduğunu görüyorsunuz. İngiltere'deki Japon firmalarının üst düzey yatırımcılarıyla da buluştuk. Çünkü Japonya genelde Orta Doğu ve Avrupa Bölgesini Londra'dan idare ediyordu. Onlarla bir araya gelmemiz şunu gösterdi; hakikaten Türkiye'ye Japonlar'ın tekrar ilgisi var. Önümüzdeki dönemde muhtemelen Japonya kaynaklı yatırımlarda bir artış söz konusu olacak. Birkaç örneğini de geçen yıl içerisinde gördük."
"Borsa İstanbul'a ortaklık için erken"
 İngiltere'den Borsa İstanbul için ortaklık düşünenlerin olup olmadığına ilişkin soruya ise Şimşek, "Şu anda Borsa İstanbul'u yeniden yapılandırdık. Ortaklık için erken. Mutlaka ilgilenen çok da biz henüz sürecin başındayız. Dolayısıyla finans piyasalarının derinleştirilmesi, piyasaların daha etkin bir şekilde işlemesinin önünü açmak açısından son bir yıl içerisinde yaptıklarımız önemli" cevabını verdi.
 Şimşek, Borsa İstanbul'un birçok uluslararası borsa ile iş birliği içinde olduğunu, sonraki yıllarda da başka türlü ilişkilerin gündeme gelebileceğini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)