BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLane: ECB gelecek ay faiz indirmeye hazır----

Lane: ECB gelecek ay faiz indirmeye hazır

Lane: ECB gelecek ay faiz indirmeye hazır
27 Mayıs 2024 - 09:35 www.finansgundem.com

ECB baş ekonomisti Philip Lane, "Lane: ECB gelecek ay faiz indirmeye hazır, ancak politika kısıtlayıcı olmaya devam etmeli" dedi

ECB baş ekonomisti Philip Lane Financial Times'a yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek ay faiz oranlarını düşürmeye hazır olduğunu ancak ücret artışının 2026 yılına kadar normalleşmeyeceği için politikanın bu yıl da kısıtlayıcı olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Lane, FT'ye yaptığı açıklamada, "Büyük sürprizler olmazsa, şu anda gördüklerimiz en üst düzey kısıtlamayı kaldırmak için yeterli. Bu yılki tartışmayı çerçevelemenin en iyi yolu, tüm yıl boyunca hala kısıtlayıcı olmamız gerektiğidir. Ancak kısıtlayıcılık alanı içinde bir miktar aşağı doğru hareket edebiliriz" dedi.

Lane Temmuz ayındaki politika toplantısına ilişkin açık bir yorumda bulunmazken, aralarında yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel'in de bulunduğu bir dizi politika yapıcı ikinci bir adımın bu kadar erken atılmaması gerektiğini söylemişti.

Lane, "Kısıtlayıcı aşamayı sürdürmekten normalleşmeyi düşünmeye geçmeden önce (enflasyon konusunda) daha fazla ilerleme görmemiz gerekiyor" diye ekledi.

Lane, ECB politika yapıcılarının enflasyonun gevşemeye devam etmesini ve bankanın hedefinin üzerine çıkmamasını sağlamak için bu yıl faiz oranlarını kısıtlayıcı bölgede tutmaları gerektiğini, bunun "çok sorunlu ve muhtemelen ortadan kaldırılması oldukça acı verici olacağını" söyledi.

Önemli bir ücret göstergesi geçen hafta hızlanarak bazılarını ürküttü, ancak Lane rakamın iyi tahmin edildiğini ve bir yavaşlamanın zaten iş başında olduğunu söyledi.

Lane, "Yavaşlama, durağan duruma hemen geri dönüleceği anlamına gelmiyor. Bu yılki ayarlamanın oldukça kademeli olduğu açık" dedi.

Küresel piyasalarda pozitif hava

 

ECB Başkanı Lagarde: Enflasyon kontrol altında, Faiz indirimi muhtemel

 

ECB üyesi Nagel: Peş peşe faiz indirimleri beklenmemeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)