BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD, tahvil geri alımı yapacak----

ABD, tahvil geri alımı yapacak

ABD, tahvil geri alımı yapacak
27 Mayıs 2024 - 10:21 www.finansgundem.com

ABD Hazinesi çarşamba günü tahvil geri alımı yapacak. Analistlere göre yapılacak olan tahvil geri alımı tahvil piyasasını destekleyebilir.

ABD Hazinesi bu hafta çarşamba günü tahvil geri alımlarına başlayacak.

Bu alımlarla ABD Hazinesi 2000’li yılların başından bu yana ilk kez bir dizi tahvil geri alımına start verecek. Hazine vadesinin sonuna yaklaşmış ve el değiştirmesi daha zor olan tahvilleri alacak. Haziran ayında da Fed, bilançosunu küçültme operasyonunun hızını yavaşlatacak.

Bloomberg HT'nin haberine göre, iki hamlenin de Fed’in olası faiz indirimlerine odaklanmış, bu yüzden birçok traderın bekleme moduna geçtiği ABD tahvil piyasasını desteklemesi bekleniyor.

JP Morgan Chase ABD tahvil stratejisti Jay Barry, “Geri alımlar piyasaya destek olacak. Fed’in miktarsal sıkılaştırmayı yavaşlatması da, gecelik fonlama piyasalarında 2019 krizinin tekrarlanacağına dair endişeleri yatıştıracak ihtiyatlı bir risk yönetimi olduğu için faydalı olacak” yorumunu yaptı.

Çinli profesör: ABD tahvilleri potansiyel tehdit

 

ABD tahvil getirileri yılın zirvesinde

 

JPMorgan: ABD tahvil getirileri düşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)