BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar neden korkuyor?----

Yatırımcılar neden korkuyor?

Yatırımcılar neden korkuyor?
18 Şubat 2014 - 06:33 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, yaptığı bir ankette müşterilerini korkutan en büyük endişeleri sıraladı

ABD’li banka dünya genelindeki 2 bin müşterisinin dahil olduğu bir endişe anketi yaptı. Bankanın kıdemli analisti David Kostin, “Makro açıdan yatırımcıları tedirgin eden 3 ana konu var.

Bunların başında Çin ve gelişen piyasalardaki kredi balonu riski geliyor. Katılımcıların yüzde 31’i bu konuda endişeli olduklarını dile getirdi. Gevşek para politikalarının yaratacağı varlık balonları ve daimi ekonomik durgunluk ya da yavaş büyüme de en çok verilen cevaplar arasında yer aldı. Katılımcıların yüzde 12’si deflasyondan endişe ederken, siyasi ve askeri gerginlik oyların yüzde 10’nunu aldı. Avrupa’da yeniden ekonomik kriz patlaması da az da olsa verilen yanıtlar arasındaydı” dedi. Anket, özellikle yabancı yatırımcıların küresel ekonomiye dair son dönemdeki endişeleri açısından büyük önem taşıyor.

ÇİN ÖNE ÇIKIYOR

Çin, son dönemde gelişen piyasalarda patlak veren satış dalgasının en büyük nedeni. Çin’in ekonomisini sıkılaştırmak adına aldığı önlemlerin durgunluk yaratacağından endişe ediliyor. Uzmanlar bu önlemlerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisini beklenenden daha sert bir düşüşe sürükleyebileceğine işaret ediyor.
ABD’li banka dünya genelindeki 2 bin müşterisinin dahil olduğu bir endişe anketi yaptı. Bankanın kıdemli analisti David Kostin, “Makro açıdan yatırımcıları tedirgin eden 3 ana konu var. Bunların başında Çin ve gelişen piyasalardaki kredi balonu riski geliyor. Katılımcıların yüzde 31’i bu konuda endişeli olduklarını dile getirdi. Gevşek para politikalarının yaratacağı varlık balonları ve daimi ekonomik durgunluk ya da yavaş büyüme de en çok verilen cevaplar arasında yer aldı. Katılımcıların yüzde 12’si deflasyondan endişe ederken, siyasi ve askeri gerginlik oyların yüzde 10’nunu aldı. Avrupa’da yeniden ekonomik kriz patlaması da az da olsa verilen yanıtlar arasındaydı” dedi. Anket, özellikle yabancı yatırımcıların küresel ekonomiye dair son dönemdeki endişeleri açısından büyük önem taşıyor. ÇİN ÖNE ÇIKIYOR Çin, son dönemde gelişen piyasalarda patlak veren satış dalgasının en büyük nedeni. Çin’in ekonomisini sıkılaştırmak adına aldığı önlemlerin durgunluk yaratacağından endişe ediliyor. Uzmanlar bu önlemlerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisini beklenenden daha sert bir düşüşe sürükleyebileceğine işaret ediyor.

Devam� i�in: http://www.cnbce.com/haberler/finans/yabanci-yatirimcilar-neden-korkuyor
Copyright © cnbce.com
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)