BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcı Rusya'dan kaçıyor----

Yatırımcı Rusya'dan kaçıyor

Yatırımcı Rusya'dan kaçıyor
04 Mart 2014 - 07:57 www.finansgundem.com

Yatırımcıların, Ukrayna'da savaş endişeleriyle Rusya piyasalarından çıkışa geçmesiyle Moskova Borsası sert düştü

Ukrayna'da savaş korkusu, Moskova Borsası'nın değerinin neredeyse 10'da birini sildi, rubleyi tüm zamanların en düşüğüne geriletti ve Rusya'nın Kırım'ı işgaline karşı mücadele vermesiyle emtia fiyatları tırmandı.

Yatırımcılar Rus varlıklarından kaçtı ve Moskova borsası yüzde 10.8 ile pazartesi günü 2008'deki finansal krizdne bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Soğuk Savaş döneminden bu yanaki en büyük jeopolitik gerilim küresel hisseleri vurdu ve buğday, petrol ve Avrupa doğalgazı gibi Rusya ve Ukrana'nın arzına bağımlı olan emtiayı sıçrattı.

Rusya'nın Kırım'ı gizli işgali ile gerilimin tırmanması üzerine Moskova Borsası sert düştü.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Elçisi Vitaly churkin, BM Güvenlik Konseyi toplantısında Ukrayna'nın geçtiğimiz hafta azledilmiş olan başkanı Viktor Yanukoviç'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Ukrayna'da askeri güç kullanmasını istediğini söyledi.

Churkin'in okuduğu metinde Yanukoviç, "Ukrayna'nın sivil savaşın eşiğinde" olduğunu ve özellikle Kırım'da halkın haklarının korunmasının, "açıkça terör ve şiddet" ile tehdit edildiğini savundu.

IMF, Kiev'e bir heyet göndermeye hazırlanıyor.

Dünyanın en kötü performansa sahip olan para birimi ruble, merkez bankasının dün faizi 150 baz puan artırmasının öncesinde dolar karşısında yüzde 3'e yakın değer kaybederek 36.90 düzeyine geriledi.

Fonların ülkeden çıkışını önlemeye çalışan Rusya Merkez Bankası, faiz artırdı ve rubleyi desteklemek için 11.65 milyar dolar harcadı.

Analistler ve yatırımcılar, Rusya'ya yönelik olumsuz algının uzun süreli olacağını söyledi.

Rublenin bu yıl yüzde 12 zayıflatması, ülkede ayrıca enflasyon korkularını da canlandırdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)