BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi, hatasız Türkçe yanıt veren dil modeli geliştirdi----

Yapı Kredi, hatasız Türkçe yanıt veren dil modeli geliştirdi

Yapı Kredi, hatasız Türkçe yanıt veren dil modeli geliştirdi
23 Mayıs 2024 - 10:25 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, açık kaynaklı veri kümelerini kullanarak Türkçe soruları hatasız cevaplayabilen bir dil modeli geliştirmeyi başardı

Yapı Kredi; finans, insan kaynakları, yazılım gibi farklı alanlara özgü konularda üstün performans sergileyebilecek dil modelleri geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yapı Kredi müşterilerine en yenilikçi teknolojiyi sunabilmek adına büyük dil modeli çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Özdinç, şunları söyledi:

“Çalışmalarımıza, önceden eğitilmiş ve Türkçe muhakeme yeteneklerini güçlü bulduğumuz ‘Mistral 7B v0.1’ modelinin iyileştirilmesi için açık kaynaklı verilerin eğitilmesiyle başladık. Gerçekleştirdiğimiz eğitim kapsamında ‘CulturaX’ veri kümesinden rastgele seçilmiş 1 milyon Türkçe belgeyi ve 360 bin haber metninden oluşan ‘old-newspapers’ veri kümesini, eğitim verisi olarak kullandık. Ortaya çıkan model, Türkçe metin oluşturmada başlangıç modelinden önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi. Eğittiğimiz bu modelin, Türkçe metinleri doğru bir şekilde tamamlama yeteneğini gördük ve çalışmalarımıza talimat eğitimiyle devam ettik. Böylece açık kaynaklı veri kümelerini kullanarak, sorulara hatasız yanıt verebilen bir dil modeli geliştirdik. Yoğun çabalarımızın meyvesini alabildiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki dönemde de en yeni teknolojileri müşterilerimizle buluşturarak dijital bankacılıkta da bir adım önde olmaya devam edeceğiz.”

Yapı Kredi satış haberlerine dair yeni açıklama

 

Koç Holding'den "Yapı Kredi" açıklaması

 

Yapı Kredi'de üst düzey atamalar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)