BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi CEO'su Açıkalın'dan önemli uyarı----

Yapı Kredi CEO'su Açıkalın'dan önemli uyarı

Yapı Kredi CEO'su Açıkalın'dan önemli uyarı
13 Ocak 2015 - 07:49 www.finansgundem.com

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın’dan ‘Takipteki kredi ve kredi kart borcunda sınırlı artış var’ uyarısı geldi

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, bireysel ihtiyaç kredileri ve kredi kartları aktif kalitesinde sınırlı bir bozulma görüldüğünü ifade ederek, bireysel ihtiyaç kredilerinde takipteki kredi oranının 2013 sonundaki yüzde 3 seviyesinden yüzde 4’e; kredi kartlarında bu oranın aynı dönemde yüzde 5 seviyesinden yüzde 6.6’ya çıktığını söyledi.

“Önümüzdeki dönemde sınırlı bir miktar daha yükseliş yaşanmasını bekliyoruz” diyen Açıkalın, bu yükselişe rağmen takipteki kredi oranlarının 2009 kriz seviyelerinin oldukça altında kalacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Bankacılık sektörünün Kasım dönemi net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 2.65 azalarak 22.65 milyar lira olurken, takipteki kredilerin oranı da yüzde 3 seviyesinde bulunuyor. BDDK verilerine göre takipteki kredi oranı 2009 sonunda yüzde 5.3 düzeyindeydi.  

KOBİ’lerle büyüyecek

Yapı Kredi’nn önümüzdoeki ilişkin planlarından bahseden Faik Açıkalın,  bankanın önümüzdeki dönem büyümesinde KOBİ ve proje finansmanı kredilerinin büyük etkisinin olacağını belirtti. Açıkalın, bankanın bu yıl beklentileri ile ilgili olarak, “Önümüzdeki dönemde büyümemizde özellikle KOBİ ve proje finansmanı kredilerinin büyük etkisi olacak. KOBİ’lerin ticari ve kurumsal şirketlerin gelişmesi olmadan tek başına büyümeleri de mümkün olmuyor. Dolayısıyla ticari ile kurumsal bankacılıkta aynı şekilde büyüyeceğiz. Kredi kartında atağımız devam edeceğiz” dedi.  

Kârlar ekonomiye gidiyor

Son dönemde hem Merkez Bankası hem de BDDK tarafından alınan önlemlerle birlikte kredi büyümesinin istenilen seviyelere gerilediğini kaydeden Faik Açıkalın, sektöre yönelik düzenlemelerin kârlılıkta ve büyümede bir miktar baskı yarattığını kaydeti.

Açıkalın, şunları söyledi: “Bankacılık sisteminin bugünkü kârından ziyade Türkiye’nin önümüzdeki dönemde büyümesini finanse etmesi için özvarlık yapısının güçlendirilmeye devam edilmesi gerekiyor. Bankacılık sektörü zaten yüksek bir kâr dağıtımı yapmıyor, aldığımız kârı yeniden kredi olarak ekonomiye veriyoruz. Dolayısıyla bizim makul ölçüde kâr etmemiz lazım ki sermayemiz güçlensin.”

İstihdam artışı sürecek

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, bankanın 70’inci yılında çalışan sayısının 18 bin 500’ü geçtiğini, şube sayısını da 1.000’e çıkardıklarını açıkladı. Açıkalın, “2015’te de büyüme stratejimiz doğrultusunda farklı bölümlere işe alımlarımıza devam edeceğiz. Ayrıca şube ağımızı genişletmeye ve şubelerimizi yenilemeye devam edeceğiz” dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri16 Ocak 2015 00:18

    Ben sırf bu haksız ve yersiz AİDAT yüzünden kredi kartımı bu bankadan iptal ettim. Aidatsız bankadan kullanıyorum. Herkese tavsiye ederim.

  • Aris13 Ocak 2015 12:16

    Sayin Acikalin Artar tabi yasal takip yasa 88 tl k karti yillik aidat ucreti almayin kredilerde dosya masrafi yasal degil diyor siz almaya devam e dogal olarak yasal takip iyide yasal mi o takip once kendinize bi sorun... kaliteli hizmet icin bi dusunun