BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYabancı taşıtları ile Türkiye'ye gelmek isteyen vatandaşlara uyarı----

Yabancı taşıtları ile Türkiye'ye gelmek isteyen vatandaşlara uyarı

Yabancı taşıtları ile Türkiye'ye gelmek isteyen vatandaşlara uyarı
22 Haziran 2023 - 10:21 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı, yabancı taşıtları ile Türkiye'ye gelmek isteyenlerle ilgili bilgilendirme yayınladı

Ticaret Bakanlığı, yabancı taşıtları ile Türkiye'ye gelmek isteyen T.C. ve diğer ülke vatandaşlarının, ülkeye girişte mağduriyet yaşamamaları için bazı hatırlatmalarda bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın önemli bir kısmı, ülkemize yabancı plakalı taşıtları ile gelerek, hem vatanımıza hem de yakınlarına olan hasretlerini gidermektedir. Ülkemize gelen vatandaşlarımız ve diğer ülke vatandaşlarının kara gümrük kapılarımızda bekletilmeksizin işlemlerinin yapılması, Bakanlığımızın öncelikleri arasına konularak gerekli tedbirler alınmaktadır. Bakanlık olarak, ülkemizi ziyaret etmek isteyen tüm misafirlerimize şimdiden hoş geldiniz diyoruz.

Hizmet verdiğimiz misafirlerimize karşı sorumluluk bilincimizin bir gereği olarak, yabancı taşıtları ile ülkemize gelmek isteyen vatandaşlarımızın ve diğer ülke vatandaşlarının, ülkemize girişte mağduriyet yaşamamaları için aşağıdaki hususlara dikkat etmelerinin yararlı olacağını hatırlatmak isteriz:

Ülkemize giriş yapacağınız tarihten geriye doğru son bir yıl içinde en az 185 gün yurtdışında bulunduğunuzdan emin olunuz. Bu durumun e-devlet üzerinden sorgulanması mümkündür.

Ülkemize giriş esnasında taşıtı getiren kişinin ehliyetinin ve pasaportunun veya pasaport yerine geçen kimlik belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yabancı pasaportla giriş yapmanız durumunda oturum izni hariç en fazla 90 gün süre verilmektedir. Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kart sahibi kişilerin ise bu durumlarına uygun kimlik veya pasaportları ile giriş yapmaları halinde taşıtlarına 730 gün süre verilir.

Ülkemize girişte taşıta ait Türkiye'de geçerli sigorta poliçesi ile taşıtın ruhsatının ibrazı zorunludur.

Yurtdışından emekli olanlara sağlanan kolaylıklardan yararlanmak için, konsolosluk veya elçilik onaylı Türkçe tercümeli emeklilik belgenizi yanınıza almayı unutmayın.

Başkası adına kayıtlı bir taşıtla gelmeniz durumunda geçerli bir vekaletname ibraz edilmesi gerekmektedir.

Verilen süre içerisinde taşıtın Türkiye’de bırakılarak yurtdışına çıkış yapılmak istenilmesi halinde, taşıtın gümrük idaresine teslim edilmesi veya taşıtın başka birisi tarafından kullanılmayacağını belirten taahhütnamenin verilmesi gerekmektedir. Bu taahhütname en yakın gümrük idaresine müracaat edilerek veya e-Devlet üzerinde yer alan "Yurt Dışına Taşıtsız Çıkışlarda Taahhütname Verme ve Kaldırma" hizmeti kullanılarak verilebilir.

Geçici olarak ithal edilen taşıt; hak sahibinin Türkiye’de bulunması şartıyla, bu kişinin ikamet yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan eşi, annesi, babası ve çocukları tarafından kullanılabilir.

Ülkemize getirildikten sonra taşıtın hak sahibi olmayan kişilerce kullanılması veya süresi içesinde yurtdışına çıkarılmaması durumunda cezai müeyyide ile karşılaşacağınızı unutmayınız."

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat açıklaması

 

E-ticarette sipariş iptaline ağır para cezası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)