BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemE-ticarette sipariş iptaline ağır para cezası----

E-ticarette sipariş iptaline ağır para cezası

E-ticarette sipariş iptaline ağır para cezası
16 Haziran 2023 - 10:09 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı, e-ticarette sipariş iptalleri konusunda çeşitli firmaları 9,2 milyon lira idari para cezasına çarptırdı.

Ticaret Bakanlığı e-ticarette sipariş iptalleri konusunda vatandaşların mağduriyetleri için sektöre uyarıda bulunurken, 6 firmaya 9,2 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Teknolojide yaşanan gelişmeler beraberinde alışveriş alışkanlıklarının değişmesini ve toplam perakende ticaret içerisinde elektronik ticaretin payının artmasına yol açmıştır. Tüketicilerimizin satıcı veya sağlayıcı ile sözleşme konusu ürünleri fiziken görme ve kontrol etme imkanları olmaksızın yaptıkları alışverişlerde tam ve doğru bilgilendirilmeleri; cayma ve teslime ilişkin hakları büyük önem arz etmekte olup, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ile güvence altına alınmıştır.

Bu kapsamda siparişlerin satıcılar tarafından herhangi bir açıklama yapılmaksızın veya sipariş edilen malın stokta bulunmadığı/temin edilemediği gerekçesiyle iptal edildiğine ilişkin Bakanlığa ulaşan başvurular yakından takip edilmekte olup, bu kapsamda 2022 yılında 75 firma nezdinde inceleme ve denetim gerçekleştirilmiş olup 46 firmaya toplam 41.280.656 TL idari para cezası, 2023 yılının ilk beş ayında ise 6 firmaya toplam 9.252.704 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca 6 firma için de inceleme ve denetim başlatılmıştır.

Tüketiciyi aldatan reklamlara 39.5 milyon liralık ceza

 

Bakanlıktan 11.2 milyon liralık "fahiş fiyat" cezası

 

Rıza dışı ticari e-posta gönderimine 150 bin lira ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)