BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWhatsApp'ın faturası banka yöneticilerine kesilecek----

WhatsApp'ın faturası banka yöneticilerine kesilecek

WhatsApp'ın faturası banka yöneticilerine kesilecek
17 Şubat 2023 - 12:09 www.finansgundem.com

Müşterilerle WhatsApp üzerinden iletişim kurdukları için ağır para cezasına çarptırılan bankalar bu faturayı yöneticilere kesmeye hazırlanıyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

SEC'in Goldman, Citi, Deutsche Bank, Barclays ve Morgan Stanley de dahil olmak üzere 16 finans kurumuna 1,8 milyar dolar değerinde para cezası kesti.

Deutsche Bank ve Barclays, özel mesajlaşma hizmetlerinin kullanımına yönelik cezaların faturasını, WhatsApp'ı uygunsuz bir şekilde kullanan kıdemli personelin ikramiyeleri ile ödemeyi planlıyor.

Deutsche Bank, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na 125 milyon dolar para cezası ödedi. Banka sorunu kökünden çözmek için yeni bir yazılım hazırlıyor.

Barclays ise WhatsApp gibi "yetkisiz ticari iletişim kanallarının kullanımı" nedeniyle kesilen cezaları yönetici ikramiyelerinden kesiyor. Bu kapsamda CEO CS Venkatakrishnan’dan, 403.000 sterlin, finans direktörü Anna Cross ise 166.000 sterlin ikramiye kesintisi yapıldı.

Bu arada, iletişim analitiği şirketi Voxsmart'ın CEO'su Oliver Blower, para cezalarının "yatırım bankaları ve müşterileri arasındaki iletişimin hala aynı yöntemlerle devam ettiği gerçeğini değiştirmediğini" söyledi.

Whatsapp gibi özel mesajlaşma servislerinin kullanılması, düzenleyicilerin araştırma yapmaları gerektiğinde iletişimleri incelemelerini zorlaştırıyor ve uygulamanın, daha fazla finansal hizmetler personelinin evden çalıştığı pandemi sırasında özel bir sorun haline geldiği söyleniyor.

WhatsApp kullanan bankacılara 1 milyon dolarlık ceza

 

Rekabet Kurulu'ndan Facebook ve WhatsApp'a 346,7 milyon liralık ceza

 

Dev bankanın CEO'su kayıplara karıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)