BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWells Fargo’ya ‘sahte mülakat’ soruşturması----

Wells Fargo’ya ‘sahte mülakat’ soruşturması

Wells Fargo’ya ‘sahte mülakat’ soruşturması
10 Haziran 2022 - 17:56 www.finansgundem.com

Wells Fargo’nun farklı kimliklerden adaylara eşit şans verdiği algısını yaratmak için işe alımlarda ‘sahte mülakatlar’ gerçekleştirdiği iddia edildi. NYTimes’ın haberine göre banka federal savcıların hedefinde

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankaları arasında yer alan Wells Fargo’nun şirket içi çeşitlilik kurallarını yerine getirmek için sahte iş görüşmeleri gerçekleştirdiği iddia ediliyor. New York Times’ın haberinde dev bankanın ABD’deki azınlık nüfustan adaylarla sahte iş görüşmesi yaptığı iddia edildi. Cezai soruşturmaların hedefi olan banka ABD’de federal yasaları ihlal etmiş olabilir.

San Francisco merkezli banka ABD Manhattan Savcılığı Sivil Haklar birimi tarafından soruşturuluyor. NY Times kaynakları suçlamaların neyle sonuçlanabileceği hakkında bilgi olmadığını açıkladı.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre söz konusu soruşturma Wells Fargo’nun toplumsal imajını ciddi bir şekilde zedeleyebilir. Banka yıllardır bir dizi skandalla ve düzenleyici kurumlarla ilgili sorunlarla uğraşıyor. Banka, uygulanan cezalar gereği ABD Merkez Bankası (FED) tarafından belirlenen büyüme sınırının altında faaliyet göstermek zorunda.

Fortune’un haberine göre Wells Fargo, Times makalesine yanıt olarak, işgücünde çeşitlilik istatistiklerini ve işe alımları gerçekleşen yönetici pozisyonlarını paylaşan bir bildiri yayınladı. Banka soruşturmadan bahsetmedi.

Wells Fargo’dan yapılan açıklamada, “Hiç kimse gerçek bir iş teklifi alma şansı olmayan kimseleri mülakata sokmamalıdır, nokta. Uygulamaya koyduğumuz aday listesi kuralları, şirket genelinde farklı grupların temsilini artırmayı amaçlamaktadır ve 2020'den bu yana işe alım verilerimizde anlamlı sonuçlar görebiliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Wells Fargo CEO’su Charlie Scharf hafta başında yaptığı açıklamada firmanın işe alımlarda çeşitlilik kurallarının uygulanmasını geçici olarak durdurduğunu ilan etti. Scharf, "birkaç hafta" sürecek duraklamanın firmaya konuyu gözden geçirmesi için zaman tanıyacağını yazdı.

Scharf, “Bu duraklama sırasında dahi işe alımda aktif olarak çeşitliliği aramaya devam edeceğiz. Duraklama, yönergelerimizi ve süreçlerimizi gözden geçirmemiz ve iyileştirmeler yapmamız için bir fırsattır. Bu, Wells Fargo'daki herhangi birinin işe alımları durduracağı veya aktif olarak farklı kimliklerdeki adayları işe almayı bırakması gerektiği anlamına gelmez” açıklamasında bulundu.

Credit Suisse CEO’sundan ortaklık açıklaması

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Asya devinde büyük para krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)