BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWashington'da toplu taşıma ücretsiz olacak----

Washington'da toplu taşıma ücretsiz olacak

Washington'da toplu taşıma ücretsiz olacak
13 Aralık 2022 - 13:16 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de gelecek yazdan itibaren toplu ulaşım ücretlerinin sonlandırılacağı duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 'de yapılan araştırmalar KOVID-19 salgını büyükşehirler için toplu taşıma araçlarının işçiler için kritik olduğunu ve düşük sayılabilecek ücretlerin bile çalışanlar için bir yük olabileceğini ortaya koydu.

Fortune'ın haberine göre tam da bu nedenle, ülkenin başkentinde gelecek yaz başlamak üzere, vatandaşlara ücretsiz otobüs hakkı sunulmaya başlanacak.

Benzer şekilde, insanları araçlardan çok otobüslere yönlendirmek, trafik sıkışıklığını ve karbon ayak izini azaltmak da çalışmanın ana nedenleri arasında yer alıyor.

Los Angeles, Kansas, Missouri dahil olmak üzere pek çok şehir, insan temasını en aza indirmek ve başka seyahat seçeneği olmayan sakinlerin hastane, market ve ofislere ulaşmasını sağlamak için pandeminin zirvesinde bazı ulaşım araçlarından ücret almayı askıya almıştı. Ancak Washington DC'nin kalıcı planı açık ara en büyük çalışma olacak.

1 Temmuz'dan itibaren şehir sınırları içinde otobüslere binen yolcular için 2 dolarlık ücretten feragat edilecek. Geçen hafta planı oybirliğiyle kabul edilen kararın yanısıra gece hayatında çalışanlara da destek amacıyla, şehir merkezindeki 12 ana güzergahta otobüs hizmetinin 24 saate çıkarılması da onaylandı.

Yolculukları daha hızlı ve daha güvenilir hale getirmek için yıllık yatırımlara ayrılan 10 milyon dolarlık yeni bir fon da onaylandı.

ABD'den Ukrayna'ya ekipman desteği

 

ABD'den Afrika'ya 55 milyar dolarlık yardım paketi

 

ABD'nin kasımdaki bütçe açığı 249 milyar dolara yükseldi

 

ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentileri düşüş gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)