BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Afrika'ya 55 milyar dolarlık yardım paketi----

ABD'den Afrika'ya 55 milyar dolarlık yardım paketi

ABD'den Afrika'ya 55 milyar dolarlık yardım paketi
13 Aralık 2022 - 11:50 www.finansgundem.com

Washington, önümüzdeki üç yıl içinde Afrika’ya 55 milyar dolarlık yardım ve yatırım yapacaklarını açıkladı.

Washington, önümüzdeki üç yıl içinde Afrika’ya 55 milyar dolarlık yardım ve yatırım yapacaklarını açıklayarak ABD-Afrika zirvesinin resmi açılışını yaptı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, dün (Pazartesi) akşam Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, yardımı ve Büyükelçi Johnny Carson'ın ABD'nin Afrika kıtasındaki temsilcisi olarak atandığını duyurdu.

Sullivan, zirvede çok sayıda Afrikalı lider, sivil toplum yetkilisi ve iş adamının yer almasının yanı sıra kadın ve gençlerin güçlü bir şekilde temsil edildiğini belirterek, Biden'ın Afrika Birliği'nin G20’ye kalıcı olarak katılmasına destek verdiğini açıklayacağını bildirdi. Sullivan açıklamasında şunları söyledi: "Afrika'nın, Güvenlik Konseyi'ndeki reformda yer alması ve konseyde daimi bir üye koltuğu elde etmesi de dahil olmak üzere, uluslararası kuruluşlar ve girişimler masasında kalıcı bir sandalyeye sahip olmasının zamanı geldi."

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, ABD'nin zorlukları aşmak ve Afrika'da kalkınma, ekonomik büyüme ve güvenliği sağlamada ABD-Afrika ortaklığını vurgulamak için önümüzdeki üç yıl içinde Afrika'ya 55 milyar dolarlık yardım paketi sunacağını açıkladı. Zirvede, çeşitli alanlardaki girişimlere ilişkin birçok duyurunun yanı sıra bir dizi yeni girişim ve finansmana da tanık olunacağına dikkat çekildi. Büyükelçi Johnny Carson'ın ABD’nin Afrika özel temsilci olarak atandığı zirvede açıklandı. Carson, Afrika meselelerinde 37 yılı aşkın deneyime sahip ve eski Başkan Barack Obama döneminde Afrika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı pozisyonunda çalışmış bir Amerikalı diplomat.

Sullivan, Biden yönetiminin Dörtlü Zirve, (Japonya,Hindistan,Avustralya,ABD) NATO zirvesine dörtlü ortaklık, G7 zirvesi, G20 ve Amerikalılar ve ASEAN zirvesi dahil olmak üzere 2022 boyunca ittifaklara ve ortaklıklara ilgi gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, 2022 yılında dış politikada en fazla ABD’nin siyasi ortaklıklara katıldığını, Biden'ın zorlukların üstesinden gelmek için ittifakları genişletme yaklaşımını sürdüreceğini ifade etti.

Zirvenin neler sunacağı ve Bill Clinton yönetiminden George Bush'a ve Barack Obama'ya kadar önceki ABD yönetimlerinin ortaya koyduğu girişimlerden farklı olarak Biden yönetimin nasıl bir politika benimseyeceğine dair soruya Sullivan şöyle yanıt verdi: “Ticaret, güvenlik, sağlık, iklim ve barışın birkaç yıl içinde çözülemeyecek sorunlar olduğunu ve hükümet düzeyinde kalıcı ortaklıklar ve işletmeler arası ilişkiler yoluyla çözülebileceğini. Amerika Birleşik Devletleri'nin Afrika ile olan ilişkisine dair çok güçlü bir sicile sahip olduğumuzu hissediyoruz. Bunun bir örneği de HIV, tüberküloz ve sıtma ile mücadelede kaydettiğimiz ilerleme ve şu anda Afrika'nın Kovid 19 ile savaşmasına, aşı ve tedaviler üretmesine ve iklim değişikliğiyle başa çıkmasına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmaları örnek verebiliriz. Memnun olduğumuzu söylemiyorum, ancak karbon emisyonları ve iklim değişikliğini ele almak için her zaman yapılabilecek daha çok iş var ve bence gerçek bir enerjiye ve verimli bir işbirliği ruhuna sahibiz"

ABD'den Ukrayna'ya ekipman desteği

 

ABD'li sağcı siyasetçi: Kongre baskınını biz organize etseydik, kazanılırdı

 

ABD: İranlı liderler kendi halkından korkuyor

 

Gözler ABD'ye çevrildi: Füzyon enerjisinde çığır açacak buluş!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)