BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya ekipman desteği----

ABD'den Ukrayna'ya ekipman desteği

ABD'den Ukrayna'ya ekipman desteği
13 Aralık 2022 - 11:33 www.finansgundem.com

ABD, enerji altyapılarına yönelik son dönemlerde düzenlenen Rus saldırıları sonucu elektrik kesintileri yaşayan Ukrayna'ya sunmayı taahhüt ettiği ekipman desteğinin ilk parçasını sundu.

ABD yönetimi, Rusya'nın füze saldırıları nedeniyle enerji altyapısı ağır hasar gören Ukrayna'ya yaklaşık 13 milyon dolar değerinde ekipman tedarik ettiğini duyurdu.

Reuters'a konuşan ismi açıklanmayan ABD'li yetkililer, mevcut yardımın 53 milyon dolar hacminde ve 3 parçadan oluşacağını, bu hafta ABD'den iki uçak dolusu ekipmanın daha ayrılacağını söyledi.

Rusya'nın 'kışa girerken Ukraynalıları kasten dondurarak öldürmeye çalıştığını' iddia eden bir yetkili, "Şu anda stratejimiz, öncelikle Ukrayna'nın sivil enerji altyapısına yönelik bu kasıtlı saldırılara karşı kendisini korumasına yardımcı olmaktır çünkü insani bir felaket yaşanabilir" dedi.

ABD Enerji Bakan Yardımcısı David Turk, Ukrayna'nın enerji sıkıntılarına çözüm üretmek üzere geçen hafta petrol ve doğalgaz şirketlerinden yetkililerle bir araya gelmişti.

Rusya ekim ayından bu yana Ukrayna’nın altyapı tesislerine füze saldırıları düzenliyor.

G7'den Ukrayna'ya tam destek

 

AB, Ukrayna'ya silah yardımı için kullanılan fonu artırıyor

 

AB ve ABD’den Ukrayna’ya silah yardımı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)