BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Ukrayna'ya silah yardımı için kullanılan fonu artırıyor----

AB, Ukrayna'ya silah yardımı için kullanılan fonu artırıyor

AB, Ukrayna'ya silah yardımı için kullanılan fonu artırıyor
12 Aralık 2022 - 17:28 www.finansgundem.com

AB, Ukrayna'ya silah yardımı yapılması gibi savunma ve güvenlik konularında kullanılan fonu 2 milyar euro artırma kararı aldı.

Brüksel'de bugün yapılan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında alınan karar gereği Avrupa Barış Fonu'nun 6 milyar euroluk bütçesi 2023 için 2 milyar euro artırıldı.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, fonun azami bütçesinin daha sonra da 2027'ye kadar 5,5 milyar euro artırılabileceği bildirildi.

Ukrayna'ya yapılan silah yardımlarında devreye sokulan fon, ayrıca Mozambik, Moldova, Gürcistan, Mali, Somali, Nijer, Bosna Hersek, Lübnan ve Moritanya gibi ülkelerdeki AB'nin askeri misyonları ve savunma desteğinde de kullanılıyor.

Fona üye ülkeler brüt milli gelirleri temelinde katkıda bulunuyor. Fon, Ukrayna'ya bugüne kadar 6 paket halinde yapılan silah yardımlarında kullanıldı. Fonun 2022'de yüzde 86'sı taahhüde bağlandı. Bu nedenle AB yönetimi, tükenmeye yaklaşan fonun artırılmasını istiyordu.

AB'den Türkiye'ye 220 milyon euroluk sınır yönetimi desteği

 

İsveç'den Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi

 

Avrupa'da don riski!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)