BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB ve ABD’den Ukrayna’ya silah yardımı----

AB ve ABD’den Ukrayna’ya silah yardımı

AB ve ABD’den Ukrayna’ya silah yardımı
12 Aralık 2022 - 11:45 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Ukrayna’ya 2 milyar euroluk silah desteği paketi konusunda anlaşmaya vardı. ABD ise 275 milyon dolarlık hava savunma ve 53 milyon dolarlık enerji altyapı destek paketini duyurdu.


Avrupa Birliği (AB) ve ABD’den Ukrayna’ya mali ve silah yardım paketleri açıklandı. AB Dışişleri Bakanları, 2 milyar euro değerinde silah desteği paketi konusunda anlaşma sağladı. G7 Liderleri, söz konusu paketin yanında, İran ve Rusya’ya yaptırımlar konusunda bugün toplanacak. Ayrıca Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için desteğin sürdüğü ifade edilerek, “Başkan Biden, ABD'nin, Rusya'nın insansız hava araçlarına karşı hava savunma sistemlerini içeren 275 milyon dolarlık ek mühimmat ve teçhizatın 9 Aralık'ta duyurulması da dahil olmak üzere, güvenlik yardımımız yoluyla Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirme çabalarına öncelik verdiğinin altını çizdi” denildi.

Açıklamanın devamında, “Başkan Biden ayrıca, Rusya'nın hedefli saldırılarının ardından Ukrayna'nın enerji altyapısının istikrarını güçlendirmek için 53 milyon dolarlık paketi duyurdu” ifadeleri kullanıldı.

ZELENSKİ: BİDEN İLE VERİMLİ BİR SOHBET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından ABD Başkanı Biden ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin detayları paylaştı. Zelenski, “Başkan Biden ile verimli geçen görüşmede, güvenlik paketi şükranlarımı ifade ettim. Enerji sektörümüzün daha fazla savunma işbirliğini, korunmasını ve bakımını tartıştık. G7 çevrimiçi zirvesinin arifesinde koordineli pozisyonlar alınıyor. Amerika'nın liderliği kararlı olmaya devam ediyor” dedi.

Yellen: ABD Ukrayna'ya ne kadar gerekirse o kadar destek verecek

 

Ukrayna: Bu kış elektrik tüketiminde önemli kısıtlamalar uygulanacak

 

AB ülkeleri Ukrayna'ya 18 milyar euro krediyi onayladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)