BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVisa ve Mastercard inceleme altında----

Visa ve Mastercard inceleme altında

Visa ve Mastercard inceleme altında
21 Haziran 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

Visa ve Mastercard, kullanım ve sınır ötesi transfer ücretlerindeki artış nedeniyle piyasa incelemesine tabi tutuluyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Krallık Ödeme Sistemleri Düzenleyecisi (PSR - Payment Systems Regulator), Visa ve Mastercard için kullanım ücretleri ve sınır ötesi transfer ücretlerini içeren iki piyasa incelemesi başlatmaya hazırlanıyor.

Finextra.com’un haberine göre, Nisan ayında özellikle iş yerlerinin Visa ve Mastercard’a ödediği ‘yüksek kart ücretleri’ nedeniyle iki firmaya uyarıda bulunan PSR, bu ücretlerin son yıllarda önemli ve belirgin ölçüde arttığına dikkat çekmişti. Firmaların faaliyetlerini inceleyen PSR, kullanım ve işlem ücretleriyle bağlantılı piyasaların iyi işleyip işlemediğini anlamak istediğini belirtiyor.

Kart ücretleri 5 kat arttı

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere’nin Brexit ile AB’den ayrılmasından bu yana kart işlem ücretlerinin beş kat artması nedeniyle PSR, sınır ötesi transfer ücretlerini de incelemeye dahil ediyor. PSR, bu artışların arkasında yatan mantığı anlamak istediğini ifade ediyor.

PSR Strateji Departmanı Başkanı Natalie Timan, 2022 yılı başından beri bilgi topladıklarını ve bu pazarın ayrıntılı bir incelemesine ihtiyaç olduğunu belirlediklerini söylüyor. Bu incelemelerde neyi değerlendireceklerini belirlediklerini ifade eden Timan, bu sayede olası bir hasarın önüne geçmek ya da etkin rekabeti teşvik etmek amacıyla atacakları adımlara yönelik doğru bilgilere ulaşmayı umduklarını belirtti. Piyasa incelemeleri için taslak çalışma şartnamesi 2 Ağustos Salı gününe kadar açık olacak.

Kart kullanımına ‘güvenilir’ bir alternatif olması planlanan A2A, bir aracıya ya da bir ödeme kartına ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilen hesaplar arası transferi ifade ediyor.

A2A ile kart kullanımı sonlanıyor

Aynı zamanda PSR, kart kullanımına ‘güvenilir’ bir alternatif olması planlanan ve bir aracıya ya da bir ödeme kartına ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilen hesaplar arası transferi ifade eden A2A (Accounts to Accounts) ödemelerinin önündeki engelleri de kaldırmayı planlıyor. PSR bankalar, aracılar ve ticaretle uğraşanlar için sunulan ticari teşviklerin A2A ödeme sisteminin daha fazla kullanımını desteklemek için olup olmadığını ve bu teşviklerin A2A ödeme sisteminin kart aracılığıyla yapılan işlemlerle rekabet etmesini nasıl sağlayabileceklerinin yollarını araştıracak.

PSR bu süreçte, A2A ödemelerinin artırılmasında önemli bir rol üstlenecek olan açık bankacılık düzenlemesinin geleceği konusunda da İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA - The Competition and Markets Authority), İngiltere Finansal Yürütme Kurumu’yla (FCA - Financial Conduct Authority) ve Hazine ile birlikte çalışmayı sürdürüyor.

Visa ilk kripto kartını çıkardı

 

Avustralya rekabet kurulu Mastercard’ı dava etti

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)