BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüse yenilip iflas eden en büyük 10 şirket----

Virüse yenilip iflas eden en büyük 10 şirket

Virüse yenilip iflas eden en büyük 10 şirket
29 Haziran 2020 - 17:07 www.finansgundem.com

Salgın sürecinde uygulanan kısıtlamalar birçok şirketin iflas bayrağını çekmesine sebep oldu. Virüs nedeniyle iflas eden şirketlerin arasında milyar dolarlarca net varlığı olan şirketler de bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün neden olduğu sosyal mesafe uygulamalarının şirketlere verdiği zarar ortaya çıkmaya başladı. Araştırma şirketi New Generation Research’ün hazırladığı iflas araştırmasında iflas eden en pahalı şirketler derleniyor. Araştırmaya göre milyar dolarlık şirketler korona virüs darbesine dayanamadı.

Araştırma şirketinin CEO’su James Hammond konuyla ilgili Fortune’a yaptığı açıklamada, “İflaslarda eşi görülmemiş bir ivme görüyoruz. Herhangi bir iş adamının hayatından çok daha fazla iflas göreceğimize eminim” ifadelerinde bulundu.

Hammond, sadece varlıklara göre sıralandığında bu yılki iflasların büyüklüğünün 2008 Finansal Krizi’ni çoktan aştığını söylüyor. Ayrıca bu istatistiklere ABD’deki küçük işletmelerin belirli şartları yerine getirdiği takdirde hibeye dönüşecek kredilerle ayakta kalmaya çalışan şirketler dahil değil. Taahhütleri karşılayamayan şirketlerle birlikte yeni bir iflas dalgası da bekleniyor.

Bugüne kadar iflas erteleme yasasına (Chapter 11) başvuran en büyük şirket araba kiralama firması Hertz oldu. Turizm endüstrisinin aniden durmasıyla birlikte şirket kreditörlerin isteklerini karşılayabilmek için filosunun büyük bir bölümünü satışa çıkardı. Enerji sektöründen perakendeye, otelcilikten havacılığa kadar birçok sektör salgın olumsuz etkilerinden benzer acıları çektiler.

2020’de iflas eden en büyük 10 şirket:

Bankalar temettü dağıtımı yapabilecek mi?

 

Airbus CEO'su üretimin azalacağını öngördü

 

Finans sektörü çalışanları evde daha rahat

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)