BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar temettü dağıtımı yapabilecek mi?----

Bankalar temettü dağıtımı yapabilecek mi?

Bankalar temettü dağıtımı yapabilecek mi?
29 Haziran 2020 - 15:57 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük altı bankasından biri olan Wells Fargo, üçüncü çeyrekte temettü kesintisi yapma olasılığı en yüksek banka

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED), stres testine tabi tuttuğu en büyük 34 Amerikan bankasının, bu yılın üçüncü çeyreğinde hisse geri alımlarını askıya almaları ve temettü ödemelerini sınırlamaları gerekeceğini bildirdi.

FED'den yapılan açıklamada, normal stres testine ilave olarak yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkisine karşı büyük bankaların direncini değerlendirmek için bir duyarlılık analizi gerçekleştirildiği kaydedildi.

En kötü senaryoda, söz konusu bankaların kredi kaybının 560 ila 700 milyar dolar arasında değişebileceği belirtilen açıklamada, sermaye oranlarının yüzde 9,5 ila 7,7'ye gerileyebileceği aktarıldı.

Açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğinde büyük bankaların, hisse geri alımlarını askıya alarak, temettü ödemelerini sınırlayarak ve yakın zamanda elde edilen gelire dayalı bir formüle göre temettü ödemesine izin vererek sermayeyi korumalarının gerekeceği ifade edildi.

ABD’nin altı büyük bankasının içerisinde temettü ödemelerini sınırlama riski en büyük olan banka skandallarla sarsılan Well Fargo bankası.

Korona virüsün ekonomiler üzerindeki yıkıcı etkisi karşısında merkez bankaları faizleri indirirken bankaların faiz gelirleri azaldı. Ayrıca krizle beraber temerrütte düşen kredilerin oranı ciddi miktarda arttı.

ABD’nin en büyük altı bankası olan JP Morgan, Bank of America (BofA), Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs ve Morgan Stanley içerisinde birinci çeyrek ortalama geliri temettü oranına oranı en düşük banka skandallarla sarsılan Well Fargo.

Diğer bankaların nasıl bir karar verecekleri şimdilik gizemini korusa da Wall Street uzmanları Wells Fargo’nun temettü kesintisine gitmesine kesin gözüyle bakıyor.

Odeon Capital kıdemli araştırma analisti Richard Bove, 26 Haziran'da müşterilere bir not yazarak FED'in stres testinin sonucu olarak bütün bankaların temettü kısıntısına gideceğini söyledi.

Fed'den ABD bankalarına Kovid-19 duyarlılık analizi

Banka hisselerinde yeniden ralli beklentisi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)