BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans sektörü çalışanları evde daha rahat----

Finans sektörü çalışanları evde daha rahat

Finans sektörü çalışanları evde daha rahat
29 Haziran 2020 - 14:42 www.finansgundem.com

İngiltere’de büyük finans şirketleri yöneticileriyle yapılan bir anket çalışanların ofise dönmek istemediğini ortaya koydu. Çalışanlar normal dönemde de haftada en az iki gün evde çalışmak istiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük finans firmaları korona virüsün neden olduğu kısıtlamaları birer birer kaldırarak normalleşme planları yaparken çalışanlar normale dönmeye pek de sıcak bakmıyor.

Financial News’in Londra’daki 100 kıdemli finans yöneticisine yaptığı ankette yöneticilerin sadece %15’i korona virüs önlemlerinin kalkmasının ardından ofise tam mesai için dönmek istediğini belirtti. %66’lık büyük bir çoğunluk ise evde part-time çalışarak haftanın iki ya da üç günü ofise dönmek istediklerini belirtti.

Üç aylık evde çalışma periyodunun ardından finansal hizmet çalışanları kaybettikleri şeyi bulduklarını belirtiyorlar. Ankete cevap verenlerin büyük çoğunluğu stres seviyelerinin düştüğünü, verimliliklerinin arttığını ve daha sağlıklı bir iş ve hayat dengesi yakalayarak aileleriyle zaman geçirdiklerini belirtiyor.

Ankete cevap veren ve ismini açılamayan bir yönetici, “Ofis alanını azaltmamız gerekiyor. Bu yüzden de yöneticiler de dahil olmak üzere herkes için evden iki gün çalışma zorunluluğu önerisinde bulunuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Sigorta şirketi Marsh’ta görev yapan ve firmalara ofise geri dönüş konusunda danışmanlık yapan James Crask, finansal hizmet kuruluşlarının salgın sonrasında çalışma biçimlerinin elden geçirilmeye hazır olduğunu söylüyor.

Crask’ın ifadelerine göre büyük Finans firmalarından birisinin çalışanların yarısına yakınını temelli olarak evde çalıştırmayı planlarken diğer çalışanlarını da rotasyon usulü üç ila iki günde bir ofise çağırıyor. Crask konuya ilişkin “Bir dizi farklı yaklaşım görme olasılığımız yüksek” sözlerine yer verdi.

Yatırım bankaları ise şimdiden ofiste çalışacaklar için bir hiyerarşi oluşturmaya başladı. Citigroup çalışanlarının %10 ila %15’ini haziran ayının ilk haftasında ofislerine çağırdı. JP Morgan ise Londra’daki çalışanlarını üç kola ayırarak ofiste daha verimli çalışanların ve yatırım danışmanlarının ofise dönmesini istedi.

Deutsche Bank çalışanlarının WhatsApp mesajlarını izliyor

 

Finans çalışanlarına zorunlu izin şoku

 

Finans devlerine ırkçılık tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)