BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaViber yasaklandı----

Viber yasaklandı

Viber yasaklandı
06 Haziran 2013 - 15:39 www.finansgundem.com

Mobil cihaz kullanıcıları arasında popüler iletişim uygulaması Viber, Suudi Arabistan'da yasaklandı

Özellikle Android'li mobil cihaz kullanıcılarının yoğun bir şekilde tercih ettiği ve çapraz platform desteği sayesinde çok fazla kişiye hitap etmeyi başaran Viber uygulaması Suudi Arabistan'da yasaklandı.
Viber, WhatsApp'ın klasik 'mesajlaşma' görevine ek olarak sesli görüşme imkanı da sunuluyor ve özellikle bazı ülkelerde çok yoğun şekilde tercih ediliyor. Bu durum, kullanıcılara yarasa da operatörler açısından büyük tehdit oluşturuyor. Görüşmeler doğrudan internete bağlı mobil aygıtlar üzerinden yapıldığından operatörler yalnızca internet paketi satışını yoğun şekilde gerçekleştirebiliyor. Birçok farklı arama ve mesajlaşma tarifesi operatörler tarafından hazırlanıyor ama müşterilerin ilgisini çekmiyor (ki zaten mantıklı olan da bu).
Son olarak Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu'ndan bir açıklama yapıldı ve Viber kullanımının çok büyük ölçüde arttığı gerekçesiyle operatörlerin arama ve mesaj paketlerini müşterilere satamamasına sebep olduğunu belirtildi. Dolayısıyla bu aşamada yapılması gereken tek bir şey kalıyordu ve Arabistan yönetimi de haberimizin başında da belirttiğimiz gibi Viber uygulamasını yasakladı.
Konuyla alakalı çok önemli bir ayrıntı da Viber'in bu derece fazla kullanılmasıyla beraber yazılan mesajların takibinin zorlaşması olarak belirtiliyor.
Ülkede Viber'in yasaklanmasının ardından akıllara çeşitli sorular geliyor. Bunlardan birincisi WhatsApp ya da Skype benzeri görev gören anlık mesajlaşma ve / veya görüntülü görüşme yapılmasına imkan tanıyan uygulamalara kısıtlama getirilip, getirilmeyeceği.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)