BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVergiler yükselişe geçecek----

Vergiler yükselişe geçecek

Vergiler yükselişe geçecek
28 Kasım 2013 - 16:16 www.finansgundem.com

Uzmanlara göre Almanya’da vergiler artacak

Almanya'da Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokratlar (SPD) koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı. Ancak ekonomi uzmanları hükümet programının hayata geçirilmesi için ilave mali kaynaklara ihtiyaç olduğuna dikkat çektiler.

Federal hükümetin ekonomi danışmanlarından Christoph Schmidt, emeklilik ve asgari ücret konusunda oluşacak açığın halk tarafından karşılanacağı sinyalini verdi.

Schmidt, "2017 yılına kadar şimdiki planla işler yürüyebilir. Ancak 2015?ten sonra yeni vergi artırımı ve borçlanma olmadan bütçede öngörülen harcamalar 2017?den sonra karşılanamaz." şeklinde konuştu.

Avrupa Ekonomi Araştırmaları Merkezi (ZEW) Başkanı Clemens Feust da "Buradaki büyük sorun iş piyasasındaki düzenlemeler ile emeklilik konusunda dengenin sağlanmasından geçiyor. Yeni düzenlemeler iş piyasasına girenlerin sayısını düşürecek, sosyal ödenekleri yükseltecek." uyarısında bulundu.

Öte yandan Saksonya Anhalt eyalet yönetimi ise, koalisyon ortaklarının kararlaştrdığı 2015?ten sonra "genel asgari ücret" uygulamasında "istisnai durumlar" beklediklerini kaydetti.

Eyaletin Başbakanı Reiner Haseloff, 2017?den itibaren meslek eğitimi yapanlar ve uzun süreli işsizler için asgari ücret uygulamasının askıya alınacağı tahmininde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)