Yazdır

Vergiler yükselişe geçecek

Tarih: 28 Kasım 2013 - 16:16

Uzmanlara göre Almanya’da vergiler artacak

Almanya'da Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokratlar (SPD) koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı. Ancak ekonomi uzmanları hükümet programının hayata geçirilmesi için ilave mali kaynaklara ihtiyaç olduğuna dikkat çektiler.

Federal hükümetin ekonomi danışmanlarından Christoph Schmidt, emeklilik ve asgari ücret konusunda oluşacak açığın halk tarafından karşılanacağı sinyalini verdi.

Schmidt, "2017 yılına kadar şimdiki planla işler yürüyebilir. Ancak 2015?ten sonra yeni vergi artırımı ve borçlanma olmadan bütçede öngörülen harcamalar 2017?den sonra karşılanamaz." şeklinde konuştu.

Avrupa Ekonomi Araştırmaları Merkezi (ZEW) Başkanı Clemens Feust da "Buradaki büyük sorun iş piyasasındaki düzenlemeler ile emeklilik konusunda dengenin sağlanmasından geçiyor. Yeni düzenlemeler iş piyasasına girenlerin sayısını düşürecek, sosyal ödenekleri yükseltecek." uyarısında bulundu.

Öte yandan Saksonya Anhalt eyalet yönetimi ise, koalisyon ortaklarının kararlaştrdığı 2015?ten sonra "genel asgari ücret" uygulamasında "istisnai durumlar" beklediklerini kaydetti.

Eyaletin Başbakanı Reiner Haseloff, 2017?den itibaren meslek eğitimi yapanlar ve uzun süreli işsizler için asgari ücret uygulamasının askıya alınacağı tahmininde bulundu.

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/vergiler-yukselise-gececek/401827