BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVergi cenneti ülkelerin gelirleri katlanacak----

Vergi cenneti ülkelerin gelirleri katlanacak

Vergi cenneti ülkelerin gelirleri katlanacak
10 Ocak 2024 - 15:14 www.finansgundem.com

Hollanda ve İrlanda benzeri vergi cenneti ülkelerin küresel asgari vergi sistemi sebebiyle gelirleri büyük oranda artacak.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre İrlanda ve Hollanda gibi vergi cennetlerinin küresel asgari vergiden en çok kazananlar olmaları ve devletlerin çokuluslu şirketlerden elde ettiği gelirlerinin üç katına kadar çıkması bekleniyor.

1 Ocak’tan itibaren Avrupa Birliği (AB), İngiltere ve bir dizi büyük ekonomide yürürlüğe giren küresel asgari vergi, büyük çokuluslu şirketlerin kârlarına en az yüzde 15 fiili vergi getiriyor.

OECD’nin salı günü yayınlanan araştırma notunda “yatırım merkezleri” olarak kategorize edilen katılımcı ülkelerin bu reformlardan en fazla geliri elde etmelerinin beklendiği ve kurumlar gelir vergisinin asgari yüzde 14’ten yüzde 34’e kadar yükseleceği belirtildi.

Vergi reformları konusundaki müzakereleri yöneten OECD, yatırım merkezlerini, gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 150’sinden fazla doğrudan dış yatırım alan yönetimler olarak tanımlıyor. Bunlar arasında Bermuda, Virgin Adaları, İrlanda, Jersey, Guernsey, Lüksemburg, Hollanda, İsviçre ve Singapur bulunuyor.

OECD, küresel asgari kurumlar vergisi anlaşmasını yayınladı

 

Alman sanayiciler küresel asgari kurumlar vergisinin ertelenmesini istedi

 

ABD'den küresel asgari kurumlar vergisinin uygulanması planı

 

Yellen'den küresel asgari vergi çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)