BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'den küresel asgari kurumlar vergisinin uygulanması planı----

ABD'den küresel asgari kurumlar vergisinin uygulanması planı

ABD'den küresel asgari kurumlar vergisinin uygulanması planı
29 Mart 2022 - 00:15 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, küresel şirketlerin en az yüzde 15 kurumlar vergisine tabi olan şirketlerin, anlaşmaya imza atmayan ülkelerde ödeyecekleri vergilerin vergiden düşülemeyeceğini açıkladı

ABD Hazine Bakanlığı, yüzde 15'lik küresel asgari kurumlar vergisinin uygulanmadığı ülkelerde ödenen vergilerin vergiden düşülemeyeceğini bildirdi.

Bakanlık, 2023 mali yılı gelir teklifleri raporunda, 136 ülke tarafından geçen yıl kabul edilen yüzde 15'lik küresel asgari kurumlar vergisinin uygulanmasına yönelik yeni bir plan sundu.

Raporda, yüzde 15'lik küresel asgari kurumlar vergisinin uygulanmadığı ülkelerde ödenen vergilerin vergiden düşülemeyeceği belirtildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) 2012'den bu yana üzerinde çalıştığı küresel kurumlar vergisi düzenlemesinde geçen yıl ekim ayında bir uzlaşı sağlanmıştı.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin (G20) liderleri de söz konusu vergi anlaşmasını G20'nin Ekim 2021'de Roma'da düzenlenen Liderler Zirvesi'nde onaylamıştı.

Anlaşma; Google, Amazon, Microsoft ve Facebook gibi internet şirketleri de dahil olmak üzere küresel şirketlerin 2023'ten itibaren en az yüzde 15 vergi oranına tabi tutulmasını öngörüyor.

Söz konusu anlaşmanın, çok uluslu şirketlerin cazip vergi oranları sunan İrlanda ve Macaristan gibi ülkelerde genel merkezleri kurarak vergiden kaçınmalarını zorlaştırması bekleniyor.

New York borsası haftanın ilk gününde yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)