BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVenedik'e giriş ücretli olacak----

Venedik'e giriş ücretli olacak

Venedik'e giriş ücretli olacak
20 Nisan 2022 - 08:40 www.finansgundem.com

Venedik, bu yazdan itibaren turistleri rezervasyonla kabul edecek. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro'nun bildirdiğine göre gelecek yıldan itibaren ziyaretçiler, giriş ücreti ödemek zorunda olacak.

Venedik, rezervasyonla turist kabul etmeye hazırlanıyor. İtalya'nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik'in Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, Corriere del Veneto gazetesine verdiği demeçte, Hristiyan aleminin kutladığı Paskalya Yortusu sırasındaki tatil döneminde tarihi kente çok sayıda turistin geldiğini söyledi.

Yaz aylarından itibaren kentlerine gelecek turistlerin rezervasyon yaptırarak kabul edilmesinin deneneceğini ifade eden Brugnaro, gelecek yıldan itibaren ziyaretçilerin, giriş ücreti ödemek zorunda olacağını da açıkladı. Brugnaro, kentteki yoğunluğu önlemek ve dengeli bir turizm için bunun doğru yol olduğunu söyledi.

Rezervasyon zorunluluğu 2023'te başlayacak

Venedik Belediyesi Turizmden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Simone Venturini, AGI ajansına, kente gelişlerde rezervasyon yaptırma zorunluluğunun 2023'ten itibaren başlayacağını, bu yaz ise bunun denemesinin yapılacağını açıkladı. Venturini, elde edilecek verilerle söz konusu uygulamaya gerekli eklemelerin ve ayarların yapılacağını duyurarak, bunun turist akınını idare etmede tek yol olduğunu belirtti.

Kente Paskalya'da günübirlik 140 bin geldi

İtalyan basınına göre Paskalya tatilinde kente, geçen pazar günübirlik yaklaşık 140 bin, pazartesi 100 bin kişi geldi. Venedik'te daha önce Belediye Meclisi, Ekim 2019’da, 2020 yazından itibaren kente gelişlerde ziyaretçilerden giriş ücreti alınmasına karar vermişti. Söz konusu karar, Şubat 2020'de ülkede koronanın başlaması yüzünden uygulanamamıştı. Salgın nedeniyle uygulanan sıkı tedbirler, 2020'den bu yıla dek Venedik'i alışkın olduğu turist yoğunluğundan mahrum bırakmıştı.

Venedik'te işletmeler için yeni karar! Kebapçılar çıkartılıyor

 

Venedik, Edirne'den esinlenerek kuruldu

 

Aşı pasaportu ilk Venedik'te kullanıldı

 

Venedik'in ünlü Piazza San Marco Meydanı'nı su bastı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)