BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı pasaportu ilk Venedik'te kullanıldı----

Aşı pasaportu ilk Venedik'te kullanıldı

Aşı pasaportu ilk Venedik'te kullanıldı
10 Ağustos 2021 - 09:51 www.finansgundem.com

İtalya'da geçen Cuma gününden itibaren kamuya açık birçok alanda zorunlu hale getirilen Covid belgesinin (yeşil pasaport) benzerleri yüzlerce yıl önce de salgınlarda kullanılıyordu.

İtalya'nın Venedik kentine açılan "Pandemiler: Vebadan Covid 19'a Uzun Bir Tarih" başlıklı sergide, Covid belgesinin öncülü "sağlık ehliyetleri" de görülüyor.

SS Giovanni ve Paolo Hastanesi'ne bağlı Tıp Tarihi Müzesi'nde Eylül ortasına kadar sürecek serginin bilim sorumlusu Epidemiyolog Dr. Walter Pasini, Venedik'te geçen yüzyıllarda kullanılan belgeleri şöyle anlatıyor:

"Vebalara, bulaşıcı hastalıklara karşı kullanılan araçlar arasında 'sağlık sözü' ve 'sağlık ehliyetleri' de vardı. Tüm gezginlerin bu belgeleri bulundurması gerekiyordu. Kara yoluyla gelenlerin 'sağlık sözü' belgesi, deniz yoluyla gelenlerinse 'sağlık ehliyeti' sunması gerekiyordu. Bu sertifikalar, bu kişilerin geldikleri ülke ya da şehirlerin veba ya da başka bulaşıcı hastalıklardan arınmış olduğunu belgeliyordu."

SS Giovanni ve Paolo Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Mario Po' da İtalya'da yayımlanan Il Foglio gazetesine yaptığı açıklamada, "Sağlık ehliyetleri 1500'lerde dolaşımdaydı, bugün Başbakan Mario Draghi'nin salgını kontrol altına almak için uyguladığı sertifikayla aynı role sahiplerdi" dedi.

Kanada'da bir eyalet 'aşı pasaportu' sistemine geçiyor

 

Fransa’da aşı pasaportu isyanı büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)