BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVarlık Barış'ında hedef 30 milyar $----

Varlık Barış'ında hedef 30 milyar $

Varlık Barış'ında hedef 30 milyar $
22 Nisan 2013 - 12:45 www.finansgundem.com

Türklerin yurtdışında tuttuğu 130 milyar doları ekonomiye kazandıracak varlık barışında hedef 30 milyar dolar olarak belirlendi

Maliye Bakanlığı, yurtdışındaki 130 milyar doları ekonomiye kazandıracak "varlık barışı" için yoğun bir mesai yürütüyor. Sabah Gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre Yurtdışındaki, bu para, döviz, altın, menkul kıymetlerin kayıt altına alınmasını sağlamak için üzerinde çalışılan düzenlemenin çerçevesi netleşmeye başladı. Ekonomi yönetiminin bu hafta içinde tamamlaması beklenen düzenleme ile yurtdışından tasarruf amacıyla getirilecek olan varlığa yüzde 2 vergi alınması öngörülüyor. Yatırım amaçlı getirilen varlıklardan ise vergi alınmayacak. Vergi oranı düşük tutularak, gelen kaynağın yatırıma yönlendirilmesi planlanıyor. Varlık barışında hedef ise en az 30 milyar doların Türkiye'ye getirilmesi.
KÜÇÜK BİR VERGİ!
Bürokratlardan edinilen bilgiye göre, yüzde 2'lik küçük bir vergi karşılığında yurtdışından parasını getirenlere dönük bir inceleme yapılmaması öngörülüyor. Yeni varlık barışından yararlanacak olanlara gelir ve kurumlar vergisi başta olmak üzere matrah artırımı yapmaları durumunda son 4 ya da 5 yılın incelenmeyeceği sözünün de verilebileceği belirtiliyor. Daha önceki varlık barışında da matrah artırımı yapılmıştı.
İSVİÇRE'DE 60 MİLYAR DOLAR VAR
Sadece İsviçre'de Türklerin yaklaşık 60 milyar doları olduğu belirtiliyor. Bu ülkenin imzaladığı ve 2013'ten itibaren uygulamaya başlayan vergi anlaşması ile Türkiye, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri hakkında bilgi talep edebilecek.
SON 1 YIL KAPSAMDIŞI OLABİLİR
Yeni varlık barışının geriye dönük hangi yılları kapsayacağı merak edilirken, genellikle son 1 yıl kapsam dışında bırakılıyor.
GAP OSB'LERİNDE YER KALMADI
Bilim , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, çözüm sürecinin yatırımcılarda heyecan yarattığını ve bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) hemen hemen yer kalmadığını belirtti. Sadece GAP bölgesindeki OSB'lere yapılan başvuru sayısının bin 342, tahmini yatırım tutarının 10 milyar lira olduğunu bildiren Ergün, teşvik sisteminin, ekonomiyi canlandırdığını belirterek, şunları kaydetti: "OSB'lerde talep sayısında ciddi artış oldu. 2 bin 955 yatırımcı yer talebinde bulundu. Bunların bin 342'si Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, 647'si Doğu Anadolu Bölgesi'nde, 400'ü İç Anadolu Bölgesi'nde, 294'ü Karadeniz Bölgesi'nde, 176'sı Ege'de, 64'ü Marmara'da ve 32'si Akdeniz Bölgesi'nde. "
YENİ SANAYİ BÖLGELERİ KURULACAK
Bakan Ergün, Doğu ve Güneydoğu'da yeni OSB'ler kurmayı veya mevcut OSB'leri genişletmeyi planladıklarını söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut22 Nisan 2013 13:05

    Bu paralarin sahipleri parayi cikarmis yurtdisina. Hesap sorulmayacak diyorsunuz ama zaten sorulmadığından gitti paralar. Şimdi neden parayi getirip vergi versinlerki ?