BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUzman ismin şaşırtan kahve açıklaması----

Uzman ismin şaşırtan kahve açıklaması

Uzman ismin şaşırtan kahve açıklaması
12 Kasım 2023 - 17:24 www.finansgundem.com

Bir fincan kahve ile alacağımız kafeinin vücudumuzu dinç tutacağını bilirdik. Peki öyle mi? İşte uzman ismin şaşırtan açıklaması

Uzun saatler çalışabilmek ve uykuyu kaçırmak için tercih edilen kahvenin enerji seviyenizi nasıl tüketebileceğini tartışmak isteyen Dr. Mehmet Öz, uyku uzmanı Dr. Carol Ash’i TV programında ağırladı.

Çoğu insanın sadece uyanık kalmak için kahve içtiğini söyleyen Dr. Ash, “Kafein, beyindeki adenozin reseptörlerine bağlanıyor. Adenozin beyinde yorgunluğa neden olan bir nörokimyasaldır.” dedi.

SINIRLAMAK GEREKİYOR

Adenozin aynı zamanda uyku için baskı yaratmaktan da sorumludur ve onarıcı derin uyku durumunu kontrol eder. Kafein adenozine bağlandığında uyanıklığa neden olur, ancak adenosinin üretimini veya birikmesini durdurmaz.

Dolayısıyla, kafeinin etkisi geçince, vücudunuzda birdenbire ani bir şekilde taşan ve kazaya neden olan bir adenozin birikimi oluşur.

Dr. Ash, insanların geceleri sekiz ila dokuz saat uykuya ihtiyaç duyduğunu vurguladı ve herkesi öncelikle “ihtiyacı olan uykuyu almaya” teşvik etti.

İnsanların günde yalnızca bir veya iki fincan kahve içmesinin daha iyi olduğunu söyleyen Dr. Ash, içilen kafein miktarının sınırlanması gerektiğini tavsiye etti. (Sözcü)

Kahveye bir kaşık ekleyin: Beyin sağlığının güvencesi!

 

Kahve içenler dikkat: Bone ve kadın çorabıyla demliyorlar!

 

Uzman isimden kahve tutkunları için kötü haber!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)