BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü sanatçıya 'NFT' darbesi: 1.24 milyon dolarlık kayıp----

Ünlü sanatçıya 'NFT' darbesi: 1.24 milyon dolarlık kayıp

Ünlü sanatçıya 'NFT' darbesi: 1.24 milyon dolarlık kayıp
06 Temmuz 2023 - 13:07 www.finansgundem.com

Kanadalı pop şarkıcısı Justin Bieber’ın yaklaşık 1,3 milyon dolar ödeyerek satın aldığı Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’sinin bugünkü değeri 59.000 dolar seviyesine geriledi

Kripto para furyasıyla birlikte gündelik yaşamın içine giren ve halk arasında “dijital sanat eserleri” olarak da bilinen NFT’ler, Kanadalı müzisyen Justin Bieber’ı üzdü.

Geçen yıl büyük ilgi gören ve “sanatın geleceği” olarak yorumlanan NFT’ler birçok koleksiyonerin ve sanat meraklısının dikkatini çekmişti. Çok sayıda insan elle tutulamayan ve sergilenemeyen NFT’ler için para dökmüştü.

NFT satın alan isimlerden biri de Kanadalı müzisyen Justin Bieber’dı… Genç sanatçı, geçen yılın Ocak ayında 1.3 milyon (33 milyon TL) dolar ödeyerek bir maymun portresi olan NFT satın almıştı. Yuga Labs tarafından geliştirilen ve Bored Apes (Sıkılmış Maymunlar) serisinden olan bu tasarımın değerini artırmasını bekleyen Bieber bir yıl sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Aradan geçen 18 ayda söz konusu BAYC NFT’sinin değeri 1,24 milyon dolar azaldı.

ABD’nin çok okunan bulvar gazetelerinden New York Post, Bieber’ın o dönem bu “sanat eserine” piyasa fiyatının 5 katını ödeyerek satın aldığını iddia etmişti. 3001 numaralı maymunun güncel değerinin 59 bin dolardan çok daha düşük olduğunu aktardı. Eserin 18 ay gibi bir süre içinde yüzde 95 değer kaybı yaşadığı belirtilirken Bieber konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Justin Bieber müzik haklarını 200 milyon dolara devretti

 

Justin Bieber’ın son görüntüsü hayranlarını şoke etti

 

Justin Bieber'in serveti dudak uçuklattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)