BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJustin Bieber’ın son görüntüsü hayranlarını şoke etti----

Justin Bieber’ın son görüntüsü hayranlarını şoke etti

Justin Bieber’ın son görüntüsü hayranlarını şoke etti
11 Haziran 2022 - 10:33 www.finansgundem.com

‘Bebek yüzlü’ diye bilinen Kanadalı yıldızın Instagram’dan paylaştığı video ile yüz felci geçirdiğini duyurması özellikle genç kızlarda şok etkisi yarattı. Hastalıkla ilgili birçok iddia da gündeme geldi.

Genç kızların sevgilisi olarak tanınan dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’ın yaptığı her hareket, söylediği her söz büyük yankı uyandırıyor, dünya medyasında kendine geniş yer buluyor. Ancak ünlü yıldız ile ilgili yeni haber hayranlarını derinden üzerken çeşitli iddialar da ortaya atıldı.

28 yaşındaki Justin Bieber, Instagram hesabından yaptığı video paylaşımında yüz felci geçirdiğini duyurdu. Ünlü yıldız, rahatsızlığına Ramsay Hunt sendromundan kaynaklandığını bildirdi.

Justin Bieber’ın hastalığını duyururken kullandığı fotoğrafı da hayranları üzerinde şok etkisi yaptı. Ünlü şarkıcının, hastalığı nedeniyle şubat ayında programlanan 3 konserinin erteleneceğini duyurması ise “Kanadalı yıldız bunu hep yapıyor. Konserleri ertelemek için hastalıkları bahane ediyor” iddialarını gündeme getirdi.

28 HAZİRAN’A ERTELENMİŞTİ

Bieber’ın şubat ayında korona virüse yakalanması nedeniyle Las Vegas’ta vereceği konser 28 Haziran’a ertelenmişti. Haziran ayının başından bu yana da ünlü sanatçının Lyme hastalığı ile mücadele ettiği bildirilmişti.

LYME HASTALIĞI NEDİR?

Lyme hastalığı, geyik kenesi ya da Ixodes cinsi kenelerin ısırması sonucu insana bulaşan ve Borrelia burgdorferi adı verilen bakterinin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Tipik olarak kenenin ısırdığı bölgede geniş ve kırmızı döküntü, baş ağrısı, ateş ve yorgunluk şeklinde belirti veren Lyme hastalığı; kalp, göz, merkezi sinir sistemi ve diğer organları da etkileyebilir. İncelenen vakaların çoğunda hastalığın en çok eklemleri etkilediği tespit edilmiştir. Hastalığın erken dönemde teşhis edilmesi bakterinin tamamen vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ancak, geç kalınan durumlarda bu hastalık ciddi nörolojik komplikasyonlara neden olabilir. Böcek ilacı kullanmak, kenelerin yaşam alanlarından uzak durmak ve kenenin vücuttan çıkarılmasını sağlamak Lyme hastalığından korunmak için alınabilecek başlıca önlemler arasında yer alır.

KORONA VİRÜS AŞISINDAN MI KAYNAKLANIYOR?

Genç yıldızın rahatsızlığı ile ilgili bir başka iddia ise yüz felcinin korona virüsten ya da korona virüs aşısından kaynaklandığı şeklinde. Kanadalı yıldız, şubat ayında korona virüse yakalanmış ve hastalığı epey zor geçirmişti.

EŞİ DE FELÇ GEÇİRMİŞTİ

Ünlü model Hailey Baldwin, evinde eşi Justin Bieber'la kahvaltı yaparken rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Baldwin, geçirdiği Kovid-19 rahatsızlığının ardından felç benzeri semptomlar gösterdiği için tedavi altına alındı.
Bu arada, Pfizer’ın korona virüs aşısı olanlarda da yüz felci görüldüğü haberleri gündeme gelmişti.

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

Ramsay Hunt Sendromu, çocuklarda suçiçeğine ve yetişkinlerde zona hastalığına neden varicella zoster virüsünün neden olduğu nörolojik bir durumdur. Virüs, su çiçeği hastalığından iyileştikten ve yüzünüzdeki sinirleri tahriş etmek ve alevlendirmek için yeniden uyandıktan çok sonra bile, tüm yaşamınız boyunca vücudunuzda kalabilir.

Hastalık erkekleri ve kadınları eşit olarak etkiler ve yüzün bir tarafında felç ve ağrılı, kabaran döküntülerle sonuçlanabilir. Yaşlı insanlarda daha sık görülür ve bazı hastalar işitmelerinde değişiklikler yaşar, belki bir kulakta diğerinden daha yüksek sesler algılar veya kulak çınlaması (kulaklarda kronik bir çınlama) veya hatta bir kulakta sağırlık gelişir. Kulak ve yüz ağrısı genellikle sendromun bir parçasıdır ve bazı hastalarda vertigo görülebilir.

Her 100.000 kişiden sadece beş ila 10'u her yıl Ramsay Hunt sendromuna yakalanıyor.

Sendrom resmi olarak herpes zoster oticus olarak bilinir; daha yaygın adı, hastalığı ilk kez tanımlayan nörolog James Ramsay Hunt'tan geliyor.

Ramsay Hunt Sendromu belirtileri neler?

Healthline'da yer alan bilgilere göre; Ramsay Hunt sendromunun en çok görünen semptomları, bir veya iki kulağın yakınında zona döküntüsü ve yüzdeki anormal felçtir. Bu sendromla, yüzün zona döküntüsünden etkilenen tarafında yüz felci fark edilir. Yüzünüz felç olduğunda, kaslar sanki güçlerini kaybetmiş gibi kontrol etmek daha zor veya imkansız olabilir.

Bir zona döküntüsü, kırmızı, irinle dolu kabarcıklarıyla fark edilebilir. Ramsay Hunt sendromunuz olduğunda, döküntü kulak içinde, dışında veya kulak çevresinde olabilir. Bazı durumlarda döküntü, özellikle ağzınızın çatısında veya boğazınızın üstünde olmak üzere ağzınızda da görünebilir. Diğer durumlarda, gözle görülür bir kızarıklık olmayabilir, ancak yine de yüzünüzde biraz felç olabilir.

Ramsay Hunt sendromunun diğer yaygın semptomları şunları içerir:

-Etkilenen kulağınızda ağrı
-Boyunda ağrı
-Kulak çınlaması olarak da adlandırılan işitme kaybı
-Yüzünüzün etkilenen tarafında gözü kapatırken sorun
-Azalmış tat duyusu
-Oda dönüyormuş gibi bir his, aynı zamanda vertigo olarak da adlandırılır
-Biraz geveleyerek konuşma

Ünlü manken Kovid sonrası felç tedavisine alındı

Pfizer aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci geçirdi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.11 Haziran 2022 14:54

    KORONADAN OLMUŞTUR

  • Bir sivilce yeter11 Haziran 2022 10:54

    Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter güvenme malına bir kıvılcım yeter

  • Herşeyinsan için11 Haziran 2022 11:46

    Konuyla ne ilgisi var din ticareti yaparak kendi ruhsal hastalığını ortaya çıkarıyorsun doğa kanunu olduğu apaçık arap hamaseti senin gibi şizofrenik ruh hastası insanların ortak düşüncesi asla geçerliliği olmayan