BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü borsa uzmanı: Kripto varlıklarınızı satın----

Ünlü borsa uzmanı: Kripto varlıklarınızı satın

Ünlü borsa uzmanı: Kripto varlıklarınızı satın
07 Aralık 2022 - 10:17 www.finansgundem.com

Kripto para piyasalarındaki çöküş devam edecek mi? Bazı uzmanlar yatırımcıları dijital varlıkları ellerinden çıkarmaları noktasında uyarıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto endüstrisi oldukça kötü bir yıl geçiriyor. Bunda diğer piyasaların da çöküş içinde olmasının yanı sıra sadece kripto endüstrisini ilgilendiren olumsuz olayların da etkisi bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yıl boyunca alım satım yapmanın oldukça riskli olduğu kripto para piyasaları için uzmanlar çöküşün sürebileceğinden endişe ediyor. Bu kişiler arasında ünlü borsa uzmanı Jim Cramer da bulunuyor.

0’ı görebilir

FXStreet’ten Ekta Mourya’nın haberine göre, Jim Cramer, yatırımcıları kripto varlıklarını satmaya çağırıyor. Ünlü borsa uzmanı Cramer, XRP, Cardano, Dogecoin ve MATIC'in 0 dolara gidebileceğini söylüyor.

Amerikalı bir TV yüzü ve CNBC'de yayınlanan 'Mad Money' isimli şovun sunucusu olan borsa uzmanı Cramer, yatırımcıları çok geç olmadan ellerindeki kripto varlıkları satmaları konusunda uyarıyor. Cramer, Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Dogecoin (DOGE) gibi en iyi kripto para birimlerinin yakında 0 dolara düşebileceğine inanıyor.

Net değeri 150 milyon doları bulan bir servete sahip olan Jim Cramer, yatırımcılara piyasadan çıkmak için hala zaman varken kripto varlıklarını satmalarını tavsiye ediyor. Cramer, 2023 yılında piyasaların düşebileceğine ve dijital varlıkların 0’a inebileceğine inanıyor.

Satmak için geç değil

Cramer yatırımcıları şu sözlerle uyarıyor: “Kendinizi hırpalayıp ‘Hey, satmak için çok geç’ diyemezsiniz. Gerçek şu ki, berbat bir pozisyonu satmak için asla geç değildir. Ve eğer sahip olduğunuz şey dijital varlıklarsa, yapmanız gereken şey budur.”

Cramer, yatırımcılara, fiyatlar hala yüksek seyrederken ellerindeki kripto paraları satmak ve gemiden atlamak için asla geç olmadığını belirtiyor. Cramer'e göre ABD Merkez Bankası (Fed) para politikasını sıkılaştırmaya devam ederken spekülatif varlıklara olan talep de hızla düşüyor.

Fed, enflasyonla mücadele ederken para politikasında sıkılaştırma yolunu seçiyor. Para politikası sıkılaştırıldığında, Fed tarafından faiz oranları yükseltiliyor ve para arzı azaltılıyor. Yatırımcılar da, Fed'in önlemlerine yanıt olarak Bitcoin ve diğer altcoinlerden, yüksek riskli varlıklar olmaları nedeniyle çekilmeye başlıyor.

XRP, Cardano, MATIC ve Dogecoin

Cramer, XRP, Cardano, MATIC ve Dogecoin gibi kripto para birimlerinin ismini anıyor ve yaklaşan durgunlukta 0 dolara düşebileceklerini söylüyor. Mad Money sunucusu, yatırımcıları spekülatif varlıklarda kalmamaları konusunda uyarıyor ve yatırımcıların bazı kripto paraların şişirilmiş piyasa değerlerine aldanmamaları gerektiğinin altını çiziyor.

Cramer, konuşmasında, piyasa değeri 65,57 milyar dolar olan stablecoin Tether'i de eleştiriyor. Cramer şunları söylüyor: “Dolara bir nevi sabitlenmesi gereken sözde bir stablecoin olan Tether, hala 65 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Tüm bunları hayatta tutmak için çaresizce çabalayan kripto destekçisi koca bir endüstrisi var. Bugün kripto endüstrisinde olanlar, ‘dot-com’un çöküşü sırasında kötü hisse senetlerinin başına gelenlerden çok farklı değil.”

Nomura'nın kripto bölümünden kâr bekleniyor

 

Kripto para piyasalarında 1.63 trilyon dolar buhar oldu

 

Kripto CEO’ları en kötü senaryoya mı hazırlanıyor?

 

Barclays’in eski CEO’sunun kripto hüsranı

 

Tim Draper: Bitcoin 250 bin dolara ulaşacak

 

Bitcoin alım satım hizmetini başlatıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)