BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporÜnal Aysal konuştu----

Ünal Aysal konuştu

Ünal Aysal konuştu
05 Haziran 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kongre öncesi listesindekileri tanıttı

Galatasaray’da 22 Haziran’daki kongreye tek aday girecek olan Ünal Aysal çalışmalarına başladı. Aysal, yönetim kurulu ve diğer alt kurullardaki isimlerle beraber dün Point Otel’de ekibini tanıttı ve seçim ofisinin açılışını yaptı.
Kulüp geleneklerine göre seçimin çok adaylı olmasını arzu ettiğini vurgulayan Aysal, “Keşke birden fazla aday çıksaydı ve bu yarış daha keyifli olsaydı. 22 Haziran biraz da tehlikeli bir tarih. Çünkü gerek tatil gerek tatile giren üyeler, ‘Bunlar nasılsa seçimi kazandılar’ derse ilgi düşük olabilir. Bin kişi bile gelse, önceki dönemde gelen 4 bine bedel olacak” dedi.
Yeni dönemde alt kurullarda çok büyük değişiklik olmayacağını belirten Ünal Aysal, kurulların fonksiyonlarını yükseltmek zorunda olduklarının altını çizdi. Aysal’ın yaptığı açıklamalardan diğer satır başları şöyle:
* Daha önce 3 tane öncelik koymuştum. Bunları yapabilirsem kendimi başarılı hissedeceğim. Tekrar hatırlatalım: Kurumsallıktı, ancak kurumun işlemesi için gerekli imkanların yaratılması gerekiyor. Uzuv ve adalelerini güçlendirmek gerekiyordu. Bunu yapmaya çalıştık. 22 Haziran’dan sonra kurumsal kadronun ve bir Alman ordusu nizamında yürümesi dönemine giriyoruz.
* Dünyadaki birinci sınıf başarılı kulüplere baktığınız vakit kurumsallaşmadan başarılı olamadıkları görülüyor. Bir tane gösterirseniz yanıldığımı kabul edeceğim. Ben araştırdım, bulamadım. Önceliğimiz dünyanın ilk 10 kulübü arasına girmekti. Onlar gibi olmak zorundayız.
* İkincisi mali yapının elden geçirilmesiydi. 328 milyon dolar borçtan 220 milyon dolara indik. 14 yıldır hep artan borcumuz düştü. Hedefimiz gelecek sene mali kongreye 150-160 milyon dolar borçla gitmek. Bunun altyapısı da hazır.
* 3. önemli konu sportif başarıdır. Kurumsal ve mali yapımız sağlam olduğu takdirde başarıyı yakalayamamak mümkün değil. Böyle bir ihtimali düşünmüyorum bile. Bizim hedefimiz sadece Türkiye şampiyonluğu değil, dışarıda çıtayı daha yükseğe koymak. Ancak orada başarılı olmak için içeride şampiyon olmanız gerekiyor.
* Geçtiğimiz sezon futbolda hızlı koştuk ve Avrupa’da ilk 10 kulüp içine girdik. Biz artık Avrupa’da ilk dört içine girmek istiyoruz. Şanslı olduğumuz sürece ihtimal de artacaktır. Zaten benim şanssız olduğum bir dönem yok. Şanslı bir insanım, benim şansımı da sizler paylaşacaksınız.
* Kulüpte yapılacak bu seçimin süresi 3 yıldır. Bizler işimizi iyi yaptığimız sürece görevde kalırız. Eğer burada aksarsak memnuniyetle camiamızın bize vereceği işareti dahi beklemeden kendi biletimizi keser, seçimli genel kurula gideniz.
* Abdurrahim Albayrak’ı listeye almadım. Çünkü artık futbol şubesi yok. Florya bundan sonra Sportif AŞ’ye bağlı çalışacak. Fatih Terim şu anda profesyonel. Sportif AŞ profesyonelleri yöneten bir kurum. Benimle beraber 7 kişi olacak. O nedenle ileride bu yapıda olmak (Fatih Terim) isterse, olabilir. Futbolun da bu şekilde yönetilmesini istiyorum. Buna uymayan değişir.
‘Sonumuz olur’
Gezi Parkı olaylarıyla ilgili görüşleri sorulan Başkan Ünal Aysal şunları söyledi: “Bu olaylar bizi Türk vatandaşı olarak derinden etkilemiştir. Ama iştigal olduğumuz konular dışında yorum yapmamız yanlış ve kulüplerin sonu olur.”
‘Gücüm kaybolurdu’
Ünal Aysal, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette çarpıcı ifadeler kullandı. Muhalefette artık üç kişinin yer alacağını kaydeden Aysal, “Önceki seçimde tek rakibim Adnan Polat’tı. Yeni dönemde daha fazla zorlanacağımı biliyorum. Bunun için çok daha dikkatli davranıp ekip halinde iyi çalışmalıyız. Seçim kararı almadan 11 ay daha devam edebilirdim fakat iç huzursuzluk başlamıştı. Gücüm kaybolurdu. Kaybetmekten korkarsanız başarısız olursunuz. Ben kaybetmekten korkmam” dedi.
‘Ticari bakmalıyız’
Aysal, Bakan Suat Kılıç’ın gündeme getirdiği Süper Lig’de maçların gündüz oynanması fikrine soğuk yaklaştı. Acele karar alınmaması gerektiğini vurgulayan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, “Gündüz maçları çok sağlıklı olmaz şu ortamda. Bu olayı biraz da ticari olarak düşünmek lazım. Tribünlerimiz dolmayabilir. İnsanların gündüzleri düğünü, tatili, pikniği ve benzeri çok şey var. Bu yüzden gündüz maçları çok sağlıklı olmayabilir” diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)