BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Rusya'yı İHA'larla vurabilir----

Ukrayna Rusya'yı İHA'larla vurabilir

Ukrayna Rusya'yı İHA'larla vurabilir
06 Aralık 2022 - 11:05 www.finansgundem.com

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. The Guardian gazetesi Ukrayna'nın kendi geliştirdiği İHA'larla Moskova'yı vurabileceğini iddia etti.

Ukrayna’nın Rusya’nın sınırdan 650 km uzaklıktaki askeri havalimanlarını Sovyet yapımı insansız hava aracı (İHA)’larla vurması yeni tartışmalara yol açtı.

İngiliz gazetesi The Guardian, Moskova'nın, Ukrayna tarafından geliştirilen insansız hava araçları tarafından saldırıya uğrayabileceğini iddia etti.

İngiliz gazetesinin haberine göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri artık 1.000 km menzile sahip bir taarruz insansız hava aracına sahip. Bu bağlamda Kiev, Moskova'ya ve Rusya Federasyonu'nun Avrupa kısmındaki diğer şehirlere saldırabilir.

The Guardian haberinde Kiev’in 1.000 km'lik şaşırtıcı bir menzile sahip bir saldırı uçağı geliştirdiği belirtilerek, Ukraynalı bir askerin bu silahların zaten Rus ordusuna karşı kullanıldığını söylediğini yazıyor.

Öte yandan Batılı devletlerin Ukrayna'ya bazı saldırıları durdurması için daha önce yaptığı gibi baskı yapabilir.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin doğrudan Rus topraklarını vurması durumunda çatışmanın artmasından korkan ABD'nin Kiev'e uzun menzilli silahlar göndermeyi reddettiği biliniyor.

Öte yandan bazı uzmanlar Rusya Federasyonu'ndaki hava üslerine düzenlenen saldırıların İsrail'den gelen dronların yardımıyla organize edilebileceği, bunun kanıtlarının olduğu iddiasını ortaya atıyorlar.

Ukrayna İHA’larla son iki günde 3 Rus askeri havalimanına saldırı düzenledi. Ryazan yakınlarındaki havaalanında bir yakıt kamyonunun patladığı bildirildi. En az üç kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. Saratov'daki Engels havaalanına bilinmeyen bir insansız hava aracının saldırdığı bilgisi de ortaya çıktı. Saldırıda iki uçak hasar gördü. Daha sonra Kursk bölgesindeki bir hava alanına insansız hava aracı saldırdı. Yakıt depolarında yangın çıktı.

Zelenskiy, Rus güçlerin İran üretimi İHA'lar kullandığını açıkladı

 

Rusya ve Ukrayna'nın karşılıklı saldırıları sürüyor

 

Rusya Ukrayna'nın limanlarına saldırıyor

 

Rusya Ukrayna'yı 'ABD silahları' konusunda sert uyardı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)