BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Ukrayna Batı’nın mali yardımı olmadan birkaç ay dayanabilir"----

"Ukrayna Batı’nın mali yardımı olmadan birkaç ay dayanabilir"

Ukrayna Batı’nın mali yardımı olmadan birkaç ay dayanabilir
18 Aralık 2023 - 10:38 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva, Ukrayna'nın Batılı ülkelerden gelen mali yardım olmadan ancak birkaç ay ayakta kalabileceğini, destek konusundaki gecikmenin, Kiev'i para basmaya geri dönmeye zorlayacağını belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Ukrayna’nın Batı’nın mali yardımı olmadan yaklaşık iki ay hayatta kalacağını söyledi.

Financial Times'a verdiği röportajda, “Kiev, muhtemel kısa vadeli fon açığına birkaç ay dayanabilecek” diyen IMF Başkanı, Batılı ülkelere Ukrayna'nın ekonomisine yönelik ciddi tehdidi önlemek için acilen ‘on milyarlarca dolar’ sağlamaları çağrısında bulundu.

Georgieva, mali yardımların ulaştırılmasındaki daha fazla gecikmenin Kiev yetkililerini ‘para basmak gibi istikrarı bozucu politikalara’ geri dönmeye zorlayabileceğini de vurgularken, “Bu sürüncemeli dönemin uzayıp gitmemesi önemli, çünkü o zaman Ukrayna üzerinde daha fazla baskı oluşur ve tam da ülkenin ekonomik beklentilerde iyileşme beklediği bir dönemde mali sıkıntı nedeniyle oluşan duruma uyum sağlamak zorunda kalır” diye şikayet etti.

ABD Kongresi’ndeki itirazlar ve İsrail-Filistin geriliminin alevlenmesiyle yakın zamanda Batı yardımında önemli bir azalmayla karşı karşıya kalan Kiev rejiminin yardım gelmemesi durumda özellikle ocak ayında zor durumda kalacağı tahmin ediliyor.

Beyaz Saray, Ukrayna’ya tahsis edilen fonların birkaç hafta içerisinde tükeneceği itirafında bulunurken, daha fazla desteğin garantisinin olmadığı konusunda da uyardı.

ABD: Ukrayna'da savaş Rusya'nın ekonomisine zarar verdi

 

ABD'den Ukrayna'ya destek

 

Von der Leyen: Ukrayna, Avrupa için de savaşıyor

 

AB: Rusya'nın dondurulan varlıkları ile Ukrayna yeniden inşa edilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)