BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD: Ukrayna'da savaş Rusya'nın ekonomisine zarar verdi----

ABD: Ukrayna'da savaş Rusya'nın ekonomisine zarar verdi

ABD: Ukrayna'da savaş Rusya'nın ekonomisine zarar verdi
14 Aralık 2023 - 08:29 www.finansgundem.com

ABD'ye göre Ukrayna'da savaş Rusya'nın ekonomisini önemli bir baskı altına soktu

ABD Hazine Bakanlığı, Putin'in Ukrayna'daki savaşının Rusya ekonomisine zarar verdiğini, yerel tüketici fiyatlarını artırdığını ve Moskova'yı bütçesinin üçte birini savunmaya harcamaya zorladığını söyledi.

Hazine Bakanlığı'nın baş yaptırım ekonomisti Rachel Lyngaas, savaş, ABD müttefiklerinin yaptırımları ve Moskova'nın politika tepkisinin birleşiminin "Rusya'nın ekonomisini önemli bir baskı altına soktuğunu" söyledi.

Bu yorumlar, Financial Times tarafından görülen ve Başkan'ın geçen yıl Ukrayna'ya asker gönderme kararının Rusya açısından mali sonuçlarına ilişkin en kapsamlı değerlendirmelerden birinin taslak metninde yer aldı.

Lyngaas, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerini işgal ve istila etmesinin, ekonomisinde "hızla artan harcamalara, değer kaybeden bir rubleye, artan enflasyona ve işçi kaybını yansıtan sıkı bir işgücü piyasasına katkıda bulunduğunu" yazdı.

Putin Ukrayna'da savaşı başlatmasaydı Rusya ekonomisinin yüzde 5'ten fazla daha büyük olacağını savunan Lyngaas, ülkenin ABD dahil diğer enerji ihracatçılarının altında performans gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Hazine Bakanlığı'na göre Moskova savunmaya 100 milyar dolardan fazla, yani 2023 yılında planlanan toplam harcamalarının neredeyse üçte birini harcıyor. Bu devasa harcama, yüzde 7,5 ile Merkez Bankası'nın hedefi olan yüzde 4'ün çok üzerinde seyreden enflasyona rağmen Kremlin'in planlanan bazı kamu maaş artışlarını durdurduğu bir döneme denk geliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)