BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUBS'in Fed tahmini piyasanın 4 katı ----

UBS'in Fed tahmini piyasanın 4 katı

UBS'in Fed tahmini piyasanın 4 katı
14 Kasım 2023 - 07:28 www.finansgundem.com

UBS stratejistleri, Fed'in gelecek yıl 275 baz puan faiz indirimine gideceğini bekliyor. Bu şu anki piyasa beklentisinden 4 kat daha fazla.

UBS Yatırım Bankası stratejistleri, Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını 275 baz puan düşüreceğini tahmin ediyor. Bu oran, piyasaların fiyatlandırdığından neredeyse dört kat daha fazla olduğu belirtildi.

Stratejistler Arend Kapteyn ve Bhanu Baweja, enflasyonda devam eden düşüşün merkez bankasının Mart ayından itibaren genişleme politikasına başlamasını sağlayacağını ve faiz oranlarının muhtemelen bir gevşeme döngüsünde tipik olan büyük artışlarla düşürüleceğini tahmin ediyor.

Stratejist Baweja, UBS'nin Londra ofisinde verdiği bir röportajda, "Bu zamanın neden bu kadar farklı olduğuna dair koşulları göremiyoruz. Enflasyon hızla normalleşiyor ve Mart ayına geldiğimizde Fed çok yüksek reel oranlara bakıyor olacak" dedi.

Stratejistler, gösterge federal fon oranının 2024 yılı sonunda yüzde 2,5 ile yüzde 2,75 arasına düşmesini bekliyor ve nihai Faiz oranının 2025 yılı başında yüzde 1,25 seviyesinde olmasını bekliyor. Görüşler, ABD ekonomisinin ikinci çeyreğe kadar resesyona gireceği beklentisine dayanıyor.

Buna karşılık, para piyasaları Fed'in Temmuz ayından itibaren sadece 75 baz puanlık faiz indirimi yapmasını fiyatlıyor.

Kamu alacakları gecikme faiz oranı artırıldı

 

Morgan Stanley ve Goldman Sachs'tan 'Fed'in faiz indirimi' konusunda farklı tahminler

 

Fed yetkilisinden faiz mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)