BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisinden faiz mesajı----

Fed yetkilisinden faiz mesajı

Fed yetkilisinden faiz mesajı
10 Kasım 2023 - 23:42 www.finansgundem.com

CNBC’ye konuşan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly enflasyon konusunda haberlerin iyi olduğunu söyledi ancak enflasyonist baskıların devam etmesi halinde faiz artışına gidilebileceğini belirtti

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, enflasyonist baskılar devam ederse yeniden faiz artışına gidebilecekleri mesajını verdi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, sıkı para politikasının enflasyonun düşmesine neden olsa da henüz istenen seviyelere gerilemediğini belirtti.

CNBC’ye konuşan Daly “Enflasyon konusunda haberler iyi, bunu göz ardı edemeyiz ancak zafer ilan etmek için çok erken” değerlendirmesini yaptı.

Daly’nin bu açıklaması, Fed Başkanı Jerome Powell’ın dünkü konuşmasında ‘Fed yetkililerinin yeterince kısıtlayıcı politika uyguladıklarından emin olmadıklarını’ söylemesinin ardından geldi.

"FAİZ ARTIŞ DÖNGÜSÜNÜN BİTTİĞİNİ SÖYLEMEK İÇİN HENÜZ ERKEN"

Daly şu an enflasyonu düşürmek için kısıtlayıcı seviyelerde olduklarını belirterek “Ancak ekonomi açısından yeterince kısıtlayıcı seviyelerde olup olmadığımızı verileri izleyerek ve ekonominin yavaşlayıp yavaşlamadığına bakarak göreceğiz” diye konuştu.

Bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmayan Daly faiz artış döngüsünün bittiğini söylemek için hala erken olduğunu dile getirdi. Daly “Eğer enflasyonda yükseliş sürer, istihdam piyasası ve büyüme güçlü kalırsa yeniden Faiz artırmamız gerekebilir” dedi.

ABD Merkez Bankası geçen hafta faizleri değiştirmeme kararı almış, böylece faizler 2 ay üst üste değişmeyerek yüzde 5,25-5,5 seviyesinde kalmıştı.

Mevduat faizleri yüzde 44'ü aştı

 

Merkez bankaları zirve faiz oranlarına ulaştı mı?

 

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

Piyasalarda "şahin" Fed etkisi

 

Fed, Denetim ve Düzenleme Raporu'nu yayımladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)