BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS 'James Bond' davasını ucuz atlattı----

UBS 'James Bond' davasını ucuz atlattı

UBS 'James Bond' davasını ucuz atlattı
14 Aralık 2021 - 18:33 www.finansgundem.com

2019’da James Bond benzeri taktiklerle Fransa’dan vergi kaçırdığı belirlenen İsviçre bankası UBS 3,7 milyar euroluk tazminat cezasını temyize götürerek 1,8 milyar euro ile kurtuldu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

UBS, zengin müşterilerin vergi kaçırmasına yardımcı olduğu için Fransız Temyiz Mahkemesi tarafından 1,8 milyar euro ödemesine karar verildi. Vergi kaçırma suçunu 7 yıl boyunca devam ettirdiği iddia edilen İsviçre bankasının ödemesi gereken bu miktar ilk başta ödemesi talep edilen tazminatın yarısından bile daha az.

Financial Times’ın haberine göre vergi kaçırma davasındaki gecikmelerin ardından Paris Temyiz Mahkemesi’nden bir yargıç Pazartesi günü öğleden sonra tazminat miktarını açıkladı.

Fınansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, UBS, 2019 yılında Paris'teki görülen dava sonucunda zengin müşterilerinin vergi ödemekten kaçmasına yardım etmekten suçlu bulmuştu. Mahkeme ayrıca bankaya 3,7 milyar euroluk rekor bir ceza almasına ve bankanın itiraz ettiği ceza olan 800 milyon euroluk ek tazminatı da ödemesine hükmetmişti.

UBS'i temsil eden Avukat Herve Temime "İlk örnek karara kıyasla, 2,7 milyar euroluk mali kazanç var. Ancak bu bir ceza hükmü ve bu nedenle kararımızı çok hızlı bir şekilde vereceğiz" açıklamasında bulundu.

2019’daki kararda, bankanın müşterileri yasadışı olarak cezbetmek ve kara para aklamalarına yardımcı olmak için James Bond benzeri taktikler kullanmakla suçlanmıştı. Bankanın davaya konu olan suçları Fransız yetkililer tarafından yedi yıl boyunca sürdürülen bir araştırma sonucu ortaya çıktı.

Savcılar, UBS bankacılarının Fransa aleyhinde gizlice hareket edebilmek için, kendi kendini silen sabit diskler, logosuz kartvizitler ve kaçış taktikleri kullanarak müşterileri kurumsal etkinliklerde yasadışı olarak dahil ettiğini ileri sürdü.

Banka içerisinden sızan bilgilere göre UBS bankacılarının opera, av gezisi ve Fransa Açık Tenis Turnuvası gibi etkinliklerde müşteri avına çıktığı iddia ediliyor.

UBS, banka çalışanlarının Fransa'ya gelip sosyal etkinliklere katılmasına karşın, savcıların iddia ettiği gibi bir talepte bulunduğuna dair bir kanıt bulunmadığını savundu. O tarihte, bankanın o zamanki genel müdürü olan Sergio Ermotti personele gönderdiği bir notta kararın “yüzeysel niteliğini” “hayret verici" olarak nitelendirmişti.

Citi Analisti Andrew Coombs miktarı azalan cezanın UBS’in hissedar getirilerini artırma çabasına dönüşeceğini açıkladı. Coombs “Bu karar, UBS’in 1 Şubat’taki tam yıl bilançosu ve strateji güncellemesi sırasında daha büyük bir hisse geri alım programı duyurabilmesi için güçlü bir konuma yerleştiriyor” dedi.

UBS, artık Türk Lirası için rapor yayımlamayacak

 

UBS 4.5 milyarlık cezadan kurtulabilecek mi?

 

İsviçreli UBS bankası Fransa'da yargılanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)