BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS, artık Türk Lirası için rapor yayımlamayacak----

UBS, artık Türk Lirası için rapor yayımlamayacak

UBS, artık Türk Lirası için rapor yayımlamayacak
13 Aralık 2021 - 11:42 www.finansgundem.com

UBS, bundan sonra Türk Lirası'yla ilgili rapor yayımlamayacaklarını açıkladı ve yatırımcılardan son yayımladıkları Türk Lirası tavsiye raporlarını dikkate almamalarını istedi.

UBS Analisti Tilmann Kolb, bundan sonra Türk Lirası'yla ilgili rapor yayımlamayacaklarını ve yatırımcıların, son yayımladıkları Türk lirası tavsiye raporlarını dikkate almamalarını istediklerini belirten bir müşteri notu yayımladı.

BloombergHT'nin aktardığına göre UBS analisti Kolb en son kasım ayının sonlarında bir rapor yayımlayarak, TL’deki değer kaybının mevcut para politikası çerçevesinin enflasyonla mücadelede yetersiz olduğu görüşünü yansıttığını ve bu nedenle daha fazla değer kaybı ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtmişti.

Mevcut tahminlerimiz politika yapıcıların para birimindeki değer kaybına tepki vereceği varsayımına dayalı. Buna karşın mevcut politikaya bağlılığı devam ettirebilir. Bu da daha fazla değer kaybına neden olabilir” diyen Kolb, dolar/TL'nin 2022 ilk çeyreğinde 10.2'ye 2022 yıl sonunda ise 10.8'e ulaşmasını beklediklerini ifade etmişti.

UBS, 5 Ekim’de de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklentisiyle ilgili bir rapor yayımlamış ve TCMB’nin 2021 sonuna kadar 50 baz puanlık bir faiz indirimine daha giderek faizleri yüzde 17.50’ye çekmesini beklediklerini belirtmişti.

UBS iş seyahatlerini durduruyor

 

Deutsche Bank ve UBS’te başkanlar nasıl fark yarattı?

 

UBS kripto paralara kuşku ile yaklaşıyor

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Plutzer13 Aralık 2021 12:39

    Yani yok hükmünde merkez bankasının istifa etmesi gerekir

  • Paratör13 Aralık 2021 12:07

    Türk lirasının yayınlanacak halimi kaldı piyasa ile ilimle bilimle ekonominin gerçekleriyle inatlaşa inatlaşa faizi indire indire olmayacak duaya amin diye diye bitirdiler

  • Otomat13 Aralık 2021 11:52

    Yani artık dünyanın en geçersiz parası oldunu belirtiyorlar bundan sonrada yok hükmünde oldunu faiz indire indire Tlnin sonunu getirdiler tarihinde görülmemiş