BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS 2017'den bu yana ilk kez zarar etti----

UBS 2017'den bu yana ilk kez zarar etti

UBS 2017'den bu yana ilk kez zarar etti
07 Kasım 2023 - 09:17 www.finansgundem.com

İsviçreli bankacılık devi UBS, Credit Suisse'in devam eden satın alma sürecinin yarattığı olumsuz etkiyle birlikte 2017'den bu yana ilk kez zarar etti.

İsviçre'nin en büyük bankası UBS Group AG, Credit Suisse'nin entegrasyonuyla ilgili 2 milyar dolar tutarındaki giderlerin dahil edilmesinin ardından üçüncü çeyrekte 785 milyon dolar net zarar ettiğini açıkladı. Analistler ise 444 milyon dolar zarar bekliyorlardı.

Toplam geriler 11,3 milyar dolar olan beklentinin üzerinde 11,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

UBS CEO'su Sergio Ermotti, 10 milyar dolardan fazla maliyeti azaltarak ve birleşik bankayı Şubat ayında açıklanacak stratejik bir yenilenmeye hazırlayarak finans alanında son on yılların en büyük birleşmesi için bir yol çizmeye çalıştıklarını söyledi.

Ermotti yaptığı açıklamada, "Mart ayında finansal sistemi istikrara kavuşturmak için çağrılan UBS'in daha da güçlü ve güvenli bir versiyonunu ve tüm kilit paydaşlarımızın gurur duyabileceği bir versiyonunu inşa ederken geleceğimiz konusunda iyimseriz" dedi.

UBS'in varlık yönetimi birimi, tahminlerin altında 1,01 milyar dolar vergi öncesi kâr elde etti. Birim 22 milyar dolarlık net yeni müşteri fonu elde etti

UBS’in efsane başkanı fintek firmasında

 

UBS ve Credit Suisse, Rusya soruşturması

 

UBS'nin en büyük hissedarı Norveç Varlık Fonu oldu

 

UBS, yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)