BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTwitter'ı dijital bankaya dönüştürecek----

Twitter'ı dijital bankaya dönüştürecek

Twitter'ı dijital bankaya dönüştürecek
31 Temmuz 2023 - 08:31 www.finansgundem.com

Musk’ın yeni hedefi, 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’ı, ödeme ve kredi hizmetleri veren bir dijital banka platformu haline getirmek.

Son dönemde aldığı kararlarla adından sıkça söz ettiren 242 milyar dolarlık şahsi servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’la ilgili asıl planı ortaya çıktı. Musk’ın asıl planı, “yazışma platformu”nu ödeme hizmetleri de verebilen bir dijital banka platformuna çevirmek. Musk'ın esin kaynağı ise Çin’de geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşma uygulaması olarak 1.4 milyar civarında kullanıcısı olan sosyal medya platformu olan WeChat. Kullanıcılar WeChat üzerinden dijital parayla ödeme de yapabiliyor.

Dünya'nın haberine göre, geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda Musk, “Her şey uygulaması” diye adlandırdığı WeChat’i övmüş, “Twitter ile buna yakın bir şey yaratmak muazzam bir başarı olur" demişti. Musk geçtiğimiz hafta attığı bir mesajda da “Önümüzdeki aylarda kapsamlı iletişim ve tüm finansal dünyanızı yönetme yeteneği ekleyeceğiz” diyerek Twitter’daki olası değişime dikkat çekmişti.

İngiliz BBC Televizyonu, “Musk, satın aldığından bu yana X’in reklam gelirlerinin neredeyse yarısını kaybetti. Ağır bir borç yükü altında mücadele ediyor. X’i büyütmek gelirde bir sıçramaya yol açacaktır” yorumunu yaptı. X’in 2023 yılında 353.9 milyon olan kullanıcı sayısının gelecek sene 335.7 milyona düşeceği tahmin ediliyor.

2011 yılında teknoloji devi Tencent tarafından başlatılan WeChat’in hizmetleri arasında mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama, sosyal medya, yemek dağıtımı, mobil ödemeler, oyunlar, haberler ve hatta flört yer alır. “WhatsApp, Facebook, Apple Pay, Uber, Amazon, Tinder ve çok daha fazla uygulamanın sanki bir araya gelmiş hali” diye adlandırılan WeChat’in “Wallet (Cüzdan)” özelliği yaygın olarak kullanılıyor.

Bu özellikle kullanıcı, WeChat’e banka ve kredi kartlarına bağlayabiliyor. Çin'deki çoğu mağaza ve çevrimiçi perakendeci, kullanıcıların ödeme yapmak için QR kodlarını taramasıyla WeChat ödemelerini kabul ediyor. Kullanıcılar fatura ödeyebiliyor, yatırım yapabiliyor ve hatta WeChat üzerinden kredi alabiliyorlar. Peki Çin modeli Batı’da işe yarar mı?

Hong Kong’daki Çin Üniversitesi’nden Kecheng Fang, WeChat’in Çin’deki başarısını ülkedeki rekabet düzenlemesi eksikliğine bağlıyor: “Pekin yönetiminin, çoğu Batı ülkesiyle çelişen, rekabet düzenlemesi eksikliği, WeChat gibi bir uygulamanın alışveriş platformu Taobao ve video uygulaması Douyin gibi rakip platformları etkili bir şekilde engellemesine izin veriyor.”

Twitter'ın eski yöneticisi Elon Musk'ı topa tuttu

 

Musk, Twitter'ın logosunu değiştirdi! İşte yeni logo

 

Elon Musk açıkladı: Twitter mavi kuşa veda mı ediyor?

 

Twitter'ın nakit akışı halâ sıkıntıda

 

Elon Musk'ın 'X' aşkı nereden geliyor?

 

Musk'a,"X logosu" soruşturması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)