BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTutuklu komutanlar yeniden yargılansın----

Tutuklu komutanlar yeniden yargılansın

Tutuklu komutanlar yeniden yargılansın
28 Ağustos 2021 - 08:53 www.finansgundem.com

Emekli korgeneral Çetin Saner’in avukatı, o dönemin genelge ve talimatlarını delil olarak sundu. İnfazın durdurulmasını talep etti.

28 Şubat Davası'nda kesinleşen hapis cezaları nedeniyle cezaevine konulan isimlerden dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner'in avukatı, infazın durdurulması talebinde bulundu.

Sözcü Gazetesi'nden Asuman Aranca'nın haberine göre; Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat Davası'nda dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve Harekat Başkanı Çetin Doğan ile birlikte 14 kişiye verilen müebbet hapis cezasını onamıştı. Cezaları kesinleşen 14 eski komutan da cezaevine konuldu. Avukatların, infazın durdurulması talebi de reddedilmişti.

Emekli Korgeneral Çetin Saner'in avukatı Murat Tanfer Türemen, yargılamayı yapan yerel mahkemeye başvurup, infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi talebinde bulundu. Türemen, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'in dosyada “mağdur” gösterildiğine dikkat çekip müvekkilinin Akşener ile ilgili “kazığa oturturum” sözleri için özür dilediğini, bu sözlerin darbeye teşebbüsle ilişkilendirilemeyeceğini söyledi. Türemen dilekçesinde, Akşener'in dosyanın mağduru olamayacağını, 28 Şubat'ın uygulayıcısı olarak gösterilen Batı Çalışma Grubu'nun kurulmasından önce Akşener'in İçişleri Bakanı sıfatıyla 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu kararlarını uygulamaya koyduğunu belirtti.

Akşener'in, yayınladığı talimatlar ve bazı uygulamalarla sanıklara yöneltilen eylemleri bizzat kendisinin gerçekleştirdiğini kaydeden Türemen, talimat ve genelgeler ile gazete küpürlerini de “yeni delil” olarak dosyaya sundu. Türemen dosyada yeni delil elde edildiği gerekçesiyle de müvekkili ile beraber tüm sanıklar yönünden yargılamanın yenilenmesi kararı verilmesini, ayrıca infazın durdurulmasını istedi.

28 Şubat davasının sanığı komutanlara cezaevi yolu

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol28 Ağustos 2021 10:47

    ŞAHSEN KOMUTANLARIN MÜEBBET HAPIS GİBİ EN AĞIR CEZA ALMALARINA ÜZÜLDÜM/YADIRGADIM

  • Erol g.28 Ağustos 2021 10:37

    BAŞBAKANLIKTA CEMAAT/TARİKAT LIDERLERİNE YEMEK VERİLİNCE KOMUTANLAR DA SESSİZ Mİ KALMALIYDI ?KOMUTANLAR DA BAŞBAKANLIKTA YEMEK DAVETİ ALDI MI ?"TATLI MI OLACAK KANLI MI OLACAK" NE DEMEKTİ ? BAZI KOMUTANLAR REJIMIN DEĞİSTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇAĞRI YAPILIYOR SANMIŞ OLABİLİR