BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürksat, 6A'yı göndermeye hazırlanıyor----

Türksat, 6A'yı göndermeye hazırlanıyor

Türksat, 6A'yı göndermeye hazırlanıyor
25 Temmuz 2023 - 01:31 www.finansgundem.com

Türksat, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı, Mart 2024'te uzaya gönderecek. Bakan Mehmet Fatih Kacır, kurumun yepyeni bir döneme öncülük ettiğini belirtti

TÜBİTAK'ın 60'ıncı kuruluş yıl dönümünde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirildiğini belirterek, "Mart 2024'te Türksat 6A'yı başarıyla uzaya göndereceğiz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kurumda düzenlenen törene katıldı. Kacır, burada yaptığı konuşmada, kurumun yenilikçi ve girişimci anlayışıyla bilim ve teknoloji ekosistemine öncülük ettiğini söyledi.

TÜBİTAK'ın ülkenin araştırma kabiliyetlerini güçlendirerek bilim, teknoloji ve Ar-Ge ekosisteminin altyapısının ilk adımlarını attığını vurgulayan Kacır, kurumun "Milli Teknoloji Hamlesi"nin bayrak taşıyıcısı olduğunu kaydetti. Bu nedenle TÜBİTAK sanayi destek programlarıyla Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetlerini artırdıklarını belirten Kacır, bir yandan da özel sektörün ArGe kültürünü sahiplenmesini, teknoloji ve inovasyon odaklı projeler geliştirilmesini sağladıklarını anlattı.

PROJE SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Bakan Kacır, sanayinin Ar-Ge'deki önemine dikkati çekerek, “2002'de 386 olan desteklenen proje sayısını 2022'de 3 bin 669'a, bugünkü rakamlarla 712 milyon lira olan destek tutarını 1,7 milyar liraya çıkardık. 2002'den bu yana, toplamda 24 bin 202 projeye 57 milyar liranın üzerinde destek sağladık. 2012’den bu yana 2 bin 140 girişimciye 1,23 milyar lira destek verdik. Girişim Sermayesi Destekleme Programı'mız Tech-InvesTR kapsamında, 5 Tech-InvesTR fonu ile 73 farklı girişime yatırım yaptık, toplam yatırım tutarı 1 milyar 300 milyon lirayı aştı" diye konuştu. Akademi ve kamuya yönelik destek programları kapsamında 2002'de 781 proje olan sayısının 5 kattan fazla artırılarak 2022'de 4 bin 129'a çıkarıldığı bilgisini veren Kacır, sağlanan destek tutarını da 133 milyon liradan 3,5 milyar liranın üzerine çıkardıklarını bildirdi.

TÜBİTAK ETKİSİ

Geleceğin Türkiye’sinde, TÜBİTAK’ın öncü rolünü sürdürmeye devam edeceğini vurgulayan Kacır, “Tam bağımsız ve müreffeh Türkiye için çalışan TÜBİTAK ile birlikte, önümüzdeki dönemde de Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda Türkiye'nin kritik alanlarda uzmanlığını derinleştireceğiz. Araştırma sonuçlarının ticarileşmesini ve küresel liderlik yolunda girişimcilerimizin fikirlerini ürüne dönüşmesini desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi. Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın da TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirildiğini anımsatarak, "Biraz testler uzadı ama sözü aldık. Mart 2024'te Türksat 6A'yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndereceğiz" ifadesini kullandı.

TÜRKSAT-6A'nın testleri başarıyla sürüyor

 

TMO ile Türksat'tan iş birliği

 

TÜRKSAT 6A uydusunu 2023'te uzaya fırlatma hedefimiz var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)