BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye'ye Oscar bonusu!----

Türkiye'ye Oscar bonusu!

Türkiye'ye Oscar bonusu!
24 Şubat 2013 - 09:35 www.finansgundem.com

Geçen yıl son dakikaya kadar bekleyerek 1.7 milyon dolalık reklam filmini yarı fiyata getiren Türkiye, bu kez Oscar’ı bedava aldı

Turizm Bakanlığı ile ortak tanıtım faaliyeti yürüten ABD’li şirketler Türkiye’ye bonus olarak Oscar töreninde 3 reklam hediye etti. Habertütk'ün haberine göre artan turist rakamına rağmen yurtdışındaki tanıtım faaliyetleri bütçesi geçen yıla göre 63 milyon lira azalan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1 milyar kişinin izlediği Oscar töreninde yer almak için fiyatların yarı yarıya düştüğü son dakika fırsatını beklerken, bonus kaptı. ABD’li şirketler ortak tanıtım yaptıkları Turizm Bakanlığı’na jest olarak Oscar töreni sırasında 3 reklam filmi gösterimi imkânı tanıdı. Bakanlık böylece 30 saniyelik reklam bedeli 1.8 milyon dolar olan kuşakta 3 tanıtım için 5.4 milyon dolar ödemekten de kurtuldu.
TEMA MİSAFİRİMİZ OLUN
Bu akşam 85’incisi gerçekleştirilecek Oscar Akademi Ödülleri töreninin canlı yayınında 225 ülkede canlı olarak yayımlanan ve yaklaşık 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı indirim için son dakikaya kadar beklemenin faydasını yine gördü. Geçen yılki Oscar töreninin farklı reklam kuşaklarında 30’ar saniyelik 3 reklamla Türkiye’nin tanıtımının yapıldığına dikkat çeken Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Son dakika indirimi beklerken, sürpriz bir jest geldi. Our guest (misafirimiz olun) temalı reklamlarımızı tören sırasında 3 kez yayınlayacağız” dedi. Yeni turist getirmek için birçok ülkede yeni tanıtım ofisleri açan bakanlıkın tanıtım bütçesi, 2011'de 155 milyon lira ile zirveye ulaşırken, geçen yıl 153 milyon, bu yıl ise 90 milyon liraya düşürüldü.
Chobani’nin yoğurdu da Oscar’da
Yayımcı kuruluş ABC'nin sadece reklamlardan 90 milyon dolarlık gelir elde etmesi bekleniyor. En çok reklamı 16.2 milyon dolarla Samsung verecek. Türkiye doğumlu Hamdi Ulukaya'nın kurucusu ve CEO'su olduğu yoğurt üreticisi Chobani de 3.6 milyon dolar değerinde 60 saniyelik reklamla ‘Bu gerçek yoğurt’ diyecek.
THY, KIRMIZI HALIDA MESSI İLE YÜRÜYECEK
Amerikan ABC kanalının canlı Oscar ödülleri yayını sırasında Türk Hava Yolları’nın (THY) 1.8 milyon dolardan 30’ar saniyelik iki Lionel Messi ve Kobi Bryant’ın rol oynadığı reklamı da yer alacak. Bu reklamların biri kırmızı halı töreni, diğeri ise ödül töreni reklam kuşağında dönecek. THY, öncelikle ABD uçuşlarının tanıtımını hedeflediği iki reklam için 3.6 milyon dolarlık tanıtım harcaması gerçekleştirecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)