BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Türkiye'nin güçlü partneriyiz'----

'Türkiye'nin güçlü partneriyiz'

'Türkiye'nin güçlü partneriyiz'
10 Haziran 2013 - 16:35 www.finansgundem.com

AYB Başkanı Hoyer, "AB bankası olarak yaklaşık 50 yıldır Türkiye'nin güçlü bir partneri olduk" dedi

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkanı Werner Hoyer, Avrupa Birliği (AB) bankası olarak son 10 yılda Türkiye'ye 17 milyar avro tutarında kredi sağladıklarını belirterek, Türkiye'nin bu rakamlarla AB dışındaki en büyük AYB fonu kullanıcısı konumuna yükseldiğini kaydetti.

AYB ile düzenlenen "İstanbul-Ankara Hızlı Tren Hattı Finansmanı ve Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu Katılım Anlaşması" imza töreninde konuşan Hoyer, proje için verilen AYB desteğinin artmasının Türkiye ile Avrupa Birliği arasında meydana gelen gelişmelerin bir yansıması olduğunu ifade etti.

İmzalanan kredi anlaşması ile Türkiye'deki büyümenin ve inovasyonu güçlendirme kararlılığının ön plana çıkarıldığını dile getiren Hoyer, "AB bankası olarak yaklaşık 50 yıldır Türkiye'nin güçlü bir partneri olduk. Son 10 yılda Türkiye'ye 17 milyar avro tutarında kredi sağladık. 2005 yılından bu yana bankanın faaliyetlerinde bir sıçrama görüyoruz ki bugün yıllık hacmi yaklaşık 2 milyar avro ile güçlü bir düzeye ulaşmıştır" diye konuştu.

Hoyer, AB'nin değerlerini takip etmek üzere kurulmuş bir yapı olduklarını vurgulayarak, son yıllarda ciddi ilerlemeler kaydeden Türkiye'nin AB'ye üye olmak üzere gösterdiği çabaların kredi artışında büyük rol oynadığını kaydetti.

Türkiye AB dışındaki en büyük AYB fon kullanıcısı

AYB Başkanı Hoyer, Marmaray Boğaz Tüneli projesinin de kendileri tarafından finanse edildiğini hatırlatarak, "Yalnızca altyapı değil Türkiye'deki istihdam da bizim için çok önemli. 2013 yılında bu yolda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle enerji verimliliği yatırımları için Türkiye'ye verilen KOBİ desteği 1 milyar avroya ulaştı. Genişbant hizmetler açısından da faaliyetlerimiz var. Bankalarla işbirliği içinde kolaylıkların sağlanması, yenilikçi şirketlerin ve kobilerin desteklenmesi de ilgi alanımıza giriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin şimdiye kadarki AYB fonlarının AB dışındaki en büyük alıcısı ve AB ülkeleri dahil değerlendirildiğinde 7'nci büyük lehdarı olduğunun altını çizen Hoyer, İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı için imzaladıkları 200 milyon avro değerindeki anlaşmanın çok kısa süre içinde olumlu sonuçları olacağını söyledi.

Hoyer, ülkenin en büyük iki şehri arasında ilk YHT hattının inşasını amaçlayan anlaşmanın ilk olarak 2006 yılında finanse edildiğini hatırlatarak, demiryolu altyapısına 1,5 milyar avroya yakın tutarda katkı sağladıklarını dile getirdi.

Hoyer ayrıca Ankara ve İstanbul arasında yeni ve sürdürülebilir bir ulaşım koridoru oluşturacak projenin Türkiye ve AB'yi daha kuvvetli bir şekilde birbirine bağlayacağını bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)